DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Megismétlődhet a Mercedes szingapúri küszködése?

A V6-os korszak leggyengébb szereplését produkálta a Mercedes tavaly Szingapúrban, lemaradásuk egy másodperc feletti volt. Nico Rosberg elárulta, emiatt bizonytalanul várják a következő versenyt.

Az előző, 2015-ös szezonban a Mercedes a Szingapúri Nagydíjon teljesítette messze leggyengébb versenyét, a gumikkal szenvedve a máshol 1-2-es eredményeket halmozó csapat csupán egy negyedik hellyel távozott – szinte hihetetlen, de az elmúlt három évből a kettős kiesést hozó idei Spanyol Nagydíj és a tavalyi Magyar Nagydíj mellett ez az egyetlen helyszín, ahol egyik ezüst autó sem állt a dobogóra. Eközben Sebastian Vettel domináns éveire emlékeztető győzelmet szerzett – a Ferrari így reményekkel telve tekinthet a versenyre, ahogy az utcai pályákon rendre remeklő Red Bull is.



„Nem mehetünk Szingapúrba túl sok magabiztossággal felvértezve, mivel tavaly mérföldekre lemaradtunk, ha nem tévedek, úgy 1,8 másodperc volt a hátrányunk” – ismerte el az F1i.com által idézett Nico Rosberg, hogy a Mercedesnél nem tudják pontosan, mire számíthatnak Szingapúrban. „Ez óriási különbség, Szingapúr a legnehezebb versenyünk, biztos, hogy kihívás lesz ez a hétvége nekünk. Úgy gondoljuk, fejlődtünk, de 1,8 másodpercet azért nem lesz olyan könnyű ledolgozni.”

A Mercedes természetesen a rá jellemző precizitással kivizsgálta a 2015-ös szenvedés okait. „Rendkívül mélyreható analízist végeztünk el” – mondta a csapat mérnökigazgatója, Aldo Costa a Sky Sportsnak. „Reméljük, hogy megértettük, és ezért átlagos versenyként tekinthetünk rá, ha ott leszünk.”

Tavaly a szuperlágy és lágy gumik voltak azok, melyek viselkedése problémát okozott a Mercedesnek: idén ezekhez az ultralágyat csapja hozzá a Pirelli.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: