DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Hamilton viselkedjen bajnokhoz méltóan!”

Lewis Hamiltonnak példát kellene mutatnia, ám nem ezt teszi - állítja Esteban Gutierrez, a Haas versenyzője, akinek még az F1-es Magyar Nagydíjon volt nézeteltérése a világbajnokkal.

Gutierrez magyarországi „ujjmutogatása” miatt akadt ki a Mercedes versenyzőjére - a két pilóta között azért alakult ki konfliktus, mert a mexikói pilóta feltartotta Hamiltont. A brit azért lett ideges, mert éppen csapattársával, Nico Rosberggel volt harcban a győzelemért. Gutierrez szerint azonban elfogadhatatlan és nem világbajnokhoz méltó viselkedést láthattunk ellenfelétől. 

Gutierrez



„Tudatában kellene lennie annak, hogy az emberek felnéznek rá, és ha jó példát akar mutatni, akkor azt nem így kell csinálni” - nyilatkozta a mexikói a Sky Sportnak Hockenheimban. „Az sem helyes, hogy kritizál egy ellenfelet, aki megpróbálja a legjobbat nyújtani, és a lehető legbiztonságosabban vezetni. Tudja, hogy az ő autója magasan az enyém fölött áll.”

„De neki világbajnokként sokkal inkább fontos az, hogy jó példát mutasson, nemcsak a gyerekeknek, hanem az egész világnak” - folytatta Gutierrez. Habár Hamilton nem kért bocsánatot versenytársától, a Sky Sports úgy tudja, a brit megpróbálta megkeresni a Haas versenyzőjét  a Magyar Nagydíj futamát követően. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: