DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Hungaroring nyertesei és vesztesei

Van, aki most van a csúcson, de olyan is van, aki nagyon mélyen áll - nézzük, hogy kik voltak a nyertesei és kik a vesztesei a hétvégi 31. F1-es Magyar Nagydíjnak.

A Magyar Díjjal kapcsolatban is van, aki kimondottan örülhet a fejleményeknek és van, akinek rosszul alakultak a dolgai. Láttunk már idén izgalmasabb futamot, de akcióból és érdekességből így sem volt hiány - nézzük, hogy kik a hétvége nyertesei és vesztesei.

HamiltonWin



Kezdjük a győztesekkel, ahol természetesen Lewis Hamilton kívánkozik a lista élére. A brit pilóta lerajtolta Rosberget, végig magabiztosan vezetett és idén először áll a tabella élén - sorozatban harmadik, az utóbbi hat futamon pedig az ötödik győzelmét aratta. Szintén örülhet Daniel Ricciardo, aki hosszú idő után állhatott végre dobogóra, magabiztosan megverte Max Verstappent, legyőzte a két Ferrarit is. Az ausztrál ezzel a helyezéssel az összetettben is fellépett a harmadik helyre. 

Ugyan nem ért el kiemelkedő eredményt, szintén meg kell említenünk a győztesek között Carlos Sainzot is. A fiatal spanyol pilóta szárnyal az utóbbi futamokon annak ellenére, hogy a tavalyi Ferrari-motor ereje nem túl meggyőző - ezúttal is bejutott a Q3-ba és bár Fernando Alonso és Kimi Raikkönen megelőzte, így is odaért a nyolcadik helyre. Sainz ezzel a legjobb tízbe került a pontversenyt tekintve és sorozatban harmadszor lett nyolcadik - mióta "megszabadult" Verstappentől, 26 pontot szerzett, míg Kvjat kettőt... Érdemes még megjegyeznünk, hogy Alonso milyen stabilan teljesített és hetedikként ért célba, de mivel a kétszeres világbajnok nem nyilatkozott túl elégedetten, mi sem feltétlenül tesszük be a sorba.

Igazi veszteseket nem igazán találunk ezen a hétvégén, Max Verstappen és a két Ferrari közel sem lehet elégedett (jó, Raikkönen az lehet a vasárnapjával, de a hétvégéjével nem), de igazán csalódott sem, Jenson Button és a McLaren említhető itt, de a lista élére Felipe Massa kívánkozik. Az egész szezonban nem teljesít jól, de az utóbbi évek egyik leggyengébb hétvégéjét teljesítette a Hungaroringen. A Q1-ben hibázott az átmeneti gumikon és összetörte a Williamst, majd emiatt az autója nem volt az igazi vasárnap sem - emiatt nem tudott előrelépni és a 18. helyen zárt.

Jolyon Palmert kell még kiemelnünk a negatív oldalon, a brit újonc F1-es pályafutása legjobb hétvégéjét teljesítette, "lejátszotta" Kevin Magussent és első pontszerzése felé haladt - azonban megpördült a négyes kanyarban és kiesett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: