DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso szerint ez volt a maximum a Ringen

Fernando Alonso a hetedik helyen fejezte be az F1-es Magyar Nagydíjat, és elmondása szerint ennél több nem nagyon volt versenygépében és a csapat taktikájában sem.

A spanyol a hetedik pozícióból indult, és ott is fejezte be a hungaroringi futamot. A McLaren így ismét gyűjtött néhány pontot, és egyre közelebb kerül a Toro Rossóhoz. A hatodik helyezett istállóval szemben már csak öt pont a wokingiak hátránya.

Alonso szerint a három élcsapat elérhetetlen ebben a szezonban: „Nos, a hetedik hely volt az enyém egész hétvégén! Sajnos nem tudtunk fejlődni ezen a délutánon, de azt gondolom, hogy a legjobbak voltunk a nagyokon kívül. A Mercedes, a Red Bull, és a Ferrari elérhetetlen jelenleg mindenki számára – ők egy másik szintet képviselnek – tehát gyakorlatilag egy másik kisebb bajnokságban versenyzünk. Elég versenyképesek voltunk, és úgy érzem, hogy elértük a maximumot a mai napon.”

 Alonso_07.24.



A McLaren pilótája számára kissé eseménytelen lett a Magyar Nagydíj vasárnapi futama: „Nem volt olyan sok esemény a verseny alatt. Nekünk egy kissé unalmas délutánunk lett néhány ponton – nem a szokásos hungaroringi show – és egy kiállás, sajnos Jenson részéről.”

A kétszeres világbajnok bizakodó a további fejlődést illetően: „Elégedett vagyok azzal, ahogy a hétvége alakult, és remélhetőleg tudjuk tartani ezt a fejlődést. Többé-kevésbé versenyképesek voltunk Silverstone-ban, két különböző pályán, tehát már várom a következő hétvégénket Hockenheimben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: