DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Rosberg kész elfogadni a csapatutasítást

Az F1-es Osztrák Nagydíj utolsó körében a csapattársával ütköző világbajnoki éllovas szerint ennek eldöntése nem az ő hatáskörébe tartozik. Beszélt arról is, Hamilton miért tudta őt támadni a végén.

Bár Nico Rosberg váltócseréje miatt csak a hatodik helyről vághatott neki a spielbergi viadalnak, az első kerékcserék után az élen találta magát, s noha csapattársa, Lewis Hamilton ott lihegett a sarkában, egészen a fináléig vezette is a futamot. Az utolsó kör elején aztán hibázott egyet, ami lehetőséget adott a britnek a támadásra: mint ismert, ezt követően a két autó összeért, s míg a háromszoros világbajnok megnyerte az Osztrák Nagydíjat, Rosberg csak a negyedik helyen ért célba sérült Mercedesével, ráadásul a versenybírák úgy ítélték meg, ő a felelős az ütközését, így utólag még büntetést is kapott.

Rosberg_Spielberg_DPPI_1



A Mercedes vezetőinek nem tetszett az újabb affér: Toto Wolff már azt is kilátásba helyezte, hogy feladják eddigi elvüket, miszerint szabadon hagyják versenyezni a pilótáikat, s csapatutasításokat fognak foganatosítani a hasonló helyzeteket elkerülése végett. Hamiltonnak nem tetszik ez az elképzelés: elmondása szerint ő továbbra is szeretne szabadon versenyezni, Rosberg azonban kicsit másképp állt a dolgokhoz:

„Toto és Paddy (Lowe, a csapat technikai igazgatója – a szerk.) abszolút kompetens emberek ilyen témában, és a döntés az ő kezükben van. Ha ők úgy érzik, ez a helyes út, én elfogadom. Ennyi az egész, ez nem az én irányításom alá tartozik” – idézi a német szavait az F1i.com szakoldal.

Rosberg egyébként arra is rámutatott, miért volt egyáltalán lehetősége a már csak 11 pontos hátrányban lévő Hamiltonnak támadnia őt a futam végén: „Előnye származott abból, hogy volt egy plusz lágy keveréke hozzám képest. Normál esetben már a szabadedzésen használjuk őket, de az eső miatt meg tudta spórolni a versenyre, ami nagy előnyt jelentett számára, és ezzel én is tisztában voltam. Ez az egyik fő oka, hogy a végén lehetősége volt támadni” – magyarázta az összetett éllovasa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: