DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Rajtad áll, mennyire használod a rázóköveket”

A spielbergi szabadedzéseken több F1-es pilótának is meggyűlt a baja a rázókövekkel, Felipe Massa pedig úgy gondolja, hogy csak a versenyzőkön múlik, mennyire veszik igénybe azokat.

A Williams pilótái örültek is, meg nem is a második edzésen leszakadó égi áldásnak, Valteri Bottas és Felipe Massa is nagyjából ugyanolyan tapasztalatokról számolt be a két gyakorlás után. „A megfelelő egyensúly megtalálása érdekében nagyon trükkös nap volt a mai. A délután eleredő eső miatt nem tudtuk megfelelően beállítani az autót, de biztos vagyok benne, hogy a harmadik edzés előtt tudunk majd javítani a köridőinkön” - nyilatkozta a finn pilóta.



„Úgy vélem, jó ötlet volt kihajtani az esőben, megnézni, hogy egyensúly tekintetében minden rendben van-e, mert a hétvége további részében is ilyen idő várható. Most már nagyjából sejtjük, hogyan működik az autó nedves körülmények között, és tudjuk, hogy milyen változtatásokat kell eszközölnünk akkor, ha elered majd az eső” - összegezte napját Bottas.

A Williams általában szenvedni szokott esős körülmények között, Felipe Massa azonban nagyon jónak érezte autóját. „Nem volt tökéletes péntekünk az időjárás miatt, de legalább esőben is ki tudtuk próbálni az autót, hogy jobban megértsük azt minden körülmény esetén, így azért nem volt olyan rossz. Nem tudtunk kipróbálni mindent, amit szerettünk volna, de esőben is remekül ment az autó, amikor a pálya egyik fele vizes, a másik pedig száraz volt.”

A brazil pilóta kitért az új aszfaltra, valamint a panaszáradatot elindító rázókövekre is. „A pálya sokkal gyorsabb, mint korábban, mert új az aszfalt, jobb a tapadás, és a rázókövek is laposak, így sokkal jobban lehet használni őket. Persze bajba kerülhetsz, ha túlságosan igénybe veszed ezeket, de rajtad áll, hogy milyen mértékben teszel így. Holnapig várnunk kell ahhoz, hogy meglássuk, hol is vagyunk valójában, amikor mindenki azonos abroncsokon és ugyanolyan üzemanyagszinttel hajt ki majd a pályára.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: