DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Grosjean kiakadt Hamilton viselkedésére

A Haas F1-es pilótája roppant frusztráltan beszélt a Mercedes világbajnokának pénteki megmozdulásairól. Elmondása szerint csak azért forgott meg a délelőtti edzésen, hogy ne ütközzenek össze.

Az Osztrák Nagydíj pénteki első szabadedzésének egyik legérdekesebb jelenete volt, amikor előbb Lewis Hamilton, majd pedig néhány másodperccel később Romain Grosjean is megpörgött a 3-as kanyar kijáratánál. Már akkor is úgy lehetett érezni, hogy bár a két autó nem ért össze, az incidensek köze volt egymáshoz, s a francia a nap végén elárulta: valóban csak azért forgott meg, hogy elkerülje az ütközést a háromszoros világbajnok Mercedesével. A Haas versenyzője meglehetősen indulatosan beszélt Hamiltonról:

 

„Nem igazán voltam elégedett Lewis mai pályán mutatott viselkedésével” – idézi Grosjeant a Motorsport.com szakoldal. „Megforgott, és utána nem lépett rá a fékre, ezért visszacsúszott a pálya közepére. Én ott jöttem mögötte, így azért, hogy elkerüljem, nekem is meg kellett forognom. Aztán amikor a második edzésen épp időmérős kört futott, a 2-es kanyarban rendre egyenesen ment és utána a pálya közepén maradt. Kicsit sok volt Lewisból nekem erre a napra.”

Arra a kérdésre, hogy tisztázzák-e ellenfelével a történteket a pénteki versenyzői megbeszélésén, így felelt a francia pilóta: „Igen, ha lesz lehetőségem beszélni vele, akkor igen, mivel egy elég nagy balesetünk is lehetett volna ma délelőtt, és nem úgy akarod zárni az első kifutásodat az első edzésen” – fogalmazott Grosjean.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: