DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Wolff: Meg kellett lépnünk a csapatutasítást

A Monacói Nagydíjon megtörtént a Mercedes első csapatutasítása, miszerint Nico Rosberg engedje el Lewis Hamiltont. A döntés hátteréről mesélt Toto Wolff, a Mercedes F1-es sportigazgatója.

A döntés végül helyesnek bizonyult, mivel miután Hamiltont csapattársa elengedtem, jó tempót futott, és nyerni tudott Daniel Ricciardo előtt. Igaz, ehhez az is kellett, hogy a Red Bull elrontsa az ausztrál versenyző kerékcseréjét, aki így a bokszutca elhagyását követően csak a második helyre tudott visszajönni a világbajnoki címvédő mögé.

Toto Wolff beszélt a Hamilton és Rosberg közötti csere hátteréről: „Úgy nézett ki, mintha megsérült volna Nico autója; ezért utasítottuk őket. Elég hosszú ideig tanácskoztunk az ügyről, mert régebben nem csináltunk ilyet. De az egyértelmű volt, hogy valami probléma van a versenygépével.”

 Dppi_wolff_05.29.



Az osztrák szakember így emlékezett vissza az eset részleteire: „Először azt mondtuk neki, hogy próbáljon javítani a tempón, ha képes erre. Ha nem, el kell engednie Lewist, ami egy körrel később meg is történt az utasításunk után.”

Wolffban felemás érzések kavaroghatnak a hétvége után, hiszen két pilótája teljesen másképp élte meg a Monacói Nagydíjat: „Nicónak volt egy rossz bokszkiállása, és az autónak sem volt meg a megfelelő tempója, így számára, minden rossz megtörtént ezen a versenyen, ahol csak hetedikként végzett. Másrészről rendkívül örülünk és elégedettek vagyunk Lewis miatt, hogy ilyen módon nyerte meg ezt a versenyt, ami most a lehető legjobbkor jött neki.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: