DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Veszélyben volt Rosberg győzelme

A Mercedes az oroszországi F1-es futam után arról adott tájékoztatást, mindkét autójuk esetében problémákkal néztek szembe, így az volt a cél, hogy célba érjenek.

Látszólag úgy tűnt, hogy Nico Rosberg sima győzelmet aratott az Orosz Nagydíjon, míg csapattársának, Lewis Hamiltonnak a tizedik pozícióból kellett felzárkóznia – a britnek ez sikerült is, a második helyen zárt. A futam során egy ideig úgy tűnt, Hamilton akár az első helyért is harcba szállhat, ám a csapat ekkor szólt neki, hogy vegyen vissza, ugyanis problémákat látnak az autón.

 Wolff



Hamilton célja így az volt, hogy biztonságban célba érjen, és bezsebelje a második helyért járó 18 pontot – a pech azonban ezúttal nem csak a britet sújtotta, ugyanis Rosbergnek is motorproblémái akadtak. Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke elmondta, egyáltalán nem tudták nyugodtan nézni a versenyt, ugyanis mindkét Mercedes veszélyben volt.

„Mindkét autó miatt aggódtunk a verseny alatt” – nyilatkozta Wolff. „Vízszivárgási problémánk volt Lewis versenygépében, ami ugyan stabilizálódott, amikor kicsit visszavett. A másik autón is gondunk akadt, mert furcsa jeleket adott az erőforrás. Szóval viharos tengeren utaztunk. Ismét Lewisnak volt gondja, de haza kellett hoznunk az autót. Nem volt sima menet…”

 

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: