DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Szocsi Hamiltonnak és Rosbergnek is fekszik?

A Mercedes mindkét F1-es pilótája úgy véli, hogy jól megy az orosz pályán és mindketten nagyon várják már a hétvégét - igaz, itt eddig csak a brit címvédő tudott nyerni.

"Több dolog járt a fejemben Kína után, ahogy vártátok is. Azonban az évek során megtanultam nyugodt maradni. Sok minden történhet még a hátralévő 18 versenyhétvégén és ebben a csapatban én vagyok a legmagabiztosabb. A balsors része a játéknak, közelebb hoz minket egymáshoz, erősebbé tesz és tudom, hogy együtt felállunk, jobb hétvégék következnek majd" - mondta Hamilton.

"Sok pozitívumot lehet találni, ha mást nem, akkor azt, hogy továbbra is tudok előzni. Kínában jól is rajtoltam, úgyhogy remélhetőleg ezt tudom folytatni és erre alapozva jobb versenyeim lesznek. Most Oroszország következik, ahol eddig mindig nyertem és ez egy olyan pálya, ami úgy tűnik, hogy fekszik nekem. Meglátjuk, hogy mit tudunk tenni..." - tekintett előre pozitívan a címvédő.

Dppi_00116001_828



"Jó látni, hogy továbbra is miénk a leggyorsabb autó és a terv persze mindig az, hogy megnyerjük a futamot. Azt sosem vártam, hogy így alakulnak a dolgok, mint ahogy az első három hétvégén, kihasználtam minden lehetőségem és előnybe kerültem a pontversenyben. Viszont még csak három versenyen vagyunk túl és Lewis világbajnokként továbbra is a viszonyítási alap. A Ferraritól még nem láttunk mindent, a Red Bull is erősödik, úgyhogy csak versenyről versenyre haladunk, mindig a következőre koncentrálok" - mondta Rosberg. 

"Szocsiban jól mentem tavaly az egész hétvége folyamán, amíg egy technikai hiba nem hátráltatott. Egy évvel korábban hátulról tudtam felzárkózni, úgyhogy tudom, hogy versenyképes vagyok ezen a pályán. Jó emlékeket őrzök a csapattal a két világbajnoki cím megnyeréséről is, úgyhogy izgatottan várom azt, hogy hogyan fogunk majd teljesíteni" - tette hozzá az előttónk álló hétvégével kapcsolatban.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: