DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Toro Rosso: Most kezdődik az igazi harc?

Damon Hill szerint Max Verstappen éretlen volt Melbourne-ben, de az istálló két F1-es szupertehetsége nem utoljára csapott össze - Martin Brundle úgy véli, ez lehet az "új" Hamilton-Rosberg harc.

A melbourne-i futam talán legparázsabb csatáját a két Toro Rosso vívta egymással - erről már mindkét érintett és a csapat is megszólalt, elmondásuk szerint a két pilóta nem volt teljesen tisztában azzal, hogy mi történik. A problémát leginkább Max Verstappen hevessége okozta, aki a csapatával is indulatosan beszélt a rádióban - ez pedig nem mindenki szerint jó jel.

Verstappen-Sainz-dppi



A Sky Sports F1-es kommentátor csapata szerint ez nagyon nem jó irány a fiatal holland számára, aki korábban már többször is kijelentette:  ki fog állni magáért minden helyzetben. "Verstappen kora megmutatkozott" - fogalmazott Martin Brundle, a fiatalságával magyarázva a pilóta hevességét. "Ezek voltak az első jelek, amik Max éretlenségét mutatták" - vélte Damon Hill, a korábbi világbajnok. Johnny Herbert egyszerűen látja a kérdést: "Ha annyival gyorsabb vagy a csapattársadnál, mint amennyire Max gondolta, akkor meg kell előznöd, nem pedig a csapatot kérni, hogy segítsen".

Brundle azt is hozzátette, hogy szerinte nem utoljára csapott össze ilyen szikrázóan a két szupertehetség. "A két feltörekvő sztár közötti harc a Formula-1-ben olyan lehet, mint Hamilton és Rosberg között - sőt, még intenzívebb" - vélte. Verstappen szerint egyébként mérföldekkel társa előtt kellett volna lennie és nem lesz gond a jövőben...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: