DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Hivatalos: Di Resta a Williams tartalékja

Egy nappal azután, hogy pletykák röppentek fel ezzel kapcsolatban, a Williams hivatalosan is megerősítette, hogy az egyúttal a DTM-ben is versenyző Paul di Resta lesz a csapat F1-es tartalékpilótája.

Mint arról a minap mi is beszámoltunk, a BBC Sport arról értesült, hogy a már amúgy is a grove-i alakulat kötelékeibe tartozó Alex Lynn, Lance Stroll, Gary Paffett trió helyett Paul di Restát nevezhetik ki a legendás istálló tartalékpilótájának. Nos, nem váratott sokat magára a hivatalos megerősítés: a Williams hétfő délelőtt közleményben jelentette be, hogy a skót pilóta is csatlakozik hozzájuk. Di Resta 2011-ben debütált a Formula-1-ben a Német Túraautó-bajnokság aktuális összetett győzteseként, s három szezont töltött a száguldó cirkuszban, mielőtt visszatért a DTM-be, amelynek mezőnyében idén is versenyezni fog.

DiResta_DPPI



A pilóta így kommentálta az immár hivatalos hírt: „Nagyon örülök, hogy tartalékversenyzőként csatlakozhatom a Williamshez, és már várom a 2016-os szezont. Sűrű év áll előttem, hiszen egyszerre fogok versenyezni a DTM-ben a Mercedes színeiben, emellett ott leszek az F1-es nagydíjhétvégéken is az új szerepkörömben. Mindkét téren maximális erőbedobással fogok dolgozni, és kíváncsian várom, milyen izgalmas lehetőségek adódnak az előttünk álló idényben. Szeretnék köszönetet mondani Claire-nek és Williamsnek, hogy lehetőséget adtak számomra, hogy a csapat része legyek.”

Claire Williams helyettes csapatfőnök a következőket mondta el Di Resta szerződtetésével kapcsolatban: „Örömmel köszöntünk a csapatunkban egy olyan komoly tapasztalattal rendelkező személyt, mint Paul. Annak köszönhetően, hogy 58 F1-es futamon állt rajthoz a pályafutása során, Paul versenyzési ismeretei felbecsülhetetlenek. Biztosak vagyunk benne, hogy Paul korábbi F1-es és jelenlegi DTM-es tapasztalatainak köszönhetően gyorsan megszokja az FW38-at és segíteni fog a 2016-os hadjáratunkban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: