DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Toto Wolff végleg szakított a Williamsszel

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff végleg megszakította a kapcsolatot a Williams F1-es istállójával, miután az utolsó öt százalékos részesedését is eladta a csapatból.

Wolff 2009-ben fektetett be először a Williams csapatába, majd 2013-tól, amikor csatlakozott a Mecedeshez, folyamatosan eladta részvényeit. Egy évvel később Wolff az eredetileg tizenöt százalékos részesedéséből két alkalommal öt-öt százalékot adott el Band Hollinger egészségügyi vállalkozónak – most pedig a maradék öttől is megvált.

 Wolff



Az osztrák úgy nyilatkozott, meghatódva érzi magát, hiszen nagyon büszke arra, hogy a Williams része lehetett. „Meglepő, hogy mennyire érzékenyen érint a mai nap, amikor az utolsó üzleti köteléket is elvágom Frankkal és a Williams csapatával. Miután pusztán befektetési szándékkal csatlakoztam, hamar egy aktívabb szerepben találtam magam, és segítettem átalakítani ezt a remek, független F1-es csapatot. Büszke vagyok rá, hogy egy olyan istállóval csatlakoztam a sporthoz, ahol szenvedélyes versenyzők vannak.”

„Megtanultam néhány kemény leckét, de mindegyik megérte, hiszen megértettem ezt az ipart. Mindig köszönettel fogok erre az időszakra gondolni, arra, amit Frank úrtól és a csapattól tanultam. Nagy megtiszteltetés volt, hogy a Williams része lehettem” – fejezte be Wolff, majd hozzátette, úgy érzi, Holliger – aki jelenleg 15 százaléknyi részesedés tulajdonosa – a megfelelő ember arra, hogy hosszú távon a csapat mellett álljon. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: