DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

„Háromszereplős vb-harc kell az F1-nek!”

Ezen a véleményen van a korábbi négyszeres világbajnok Alain Prost, aki szerint 2016-ban is Lewis Hamilton lesz a legnagyobb esélyes az F1-ben, de bízik benne, hogy idén nehezebb dolga lesz majd.

Az elmúlt két esztendő során, azaz amióta bevezették a jelenleg is érvényben lévő motorformulát, a Mercedes egyértelműen kimagaslott az F1-es mezőnyből: 2014-ben és 2015-ben is könnyedén húzták be a világbajnoki címeket, s csak néhány alkalommal engedték ki a kezükből a futamgyőzelmeket. A címvédő alakulat két versenyzője közül különösen Lewis Hamilton volt sikeres, aki egy nehezebb és egy könnyebb szezont produkálva immár háromszoros világbajnoknak mondhatja magát.

Adódik a kérdés: vajon idén is a brit lesz a végső győztes vagy ezúttal sikerül megállítania valakinek? Alain Prost, akit Hamilton egy újabb elsőséggel már utol is érne a vb-címek tekintetében, nem biztos ebben, de azt tudja, hogy mit szeretne látni a 2016-os szezonban:

Hamilton_Vettel_Rosberg_DPPI



„Valószínűleg Lewis lesz ismét a bajnokság favoritja, de ami jót tenne a Formula-1-nek, az egy óriási csata Lewis és Nico között, amelyben talán Vettel is érdekelt lenne” – nyilatkozta Prost a Sky Sports kameráinak.

Az izgalmakat elsősorban az fokozhatja, ha a Ferrarinak sikerül ledolgoznia a Mercedesszel szembeni lemaradását. Többen úgy vélik, hogy ez idén be fog következni, ám a francia ex-versenyző ezen a téren is óvatosan fogalmazott: „Az első verseny fontos lesz, hogy lássuk, hogyan állnak az erőviszonyok. Képes volt-e a Ferrari utolérni a Mercedest? Nem hiszem, hogy ez teljes mértékben sikerülhetett nekik” – vélekedett Prost, aki azonban abban biztos, hogy a Ferrari előrelépése nélkül is érdekes párharc alakulhat ki Hamilton és Rosberg között:

„A Lewis és Nico közötti harc izgalmasnak ígérkezik, mivel a tavalyi év végén utóbbi lenyűgöző teljesítménnyel rukkolt elő. De nagyon szorosak voltak a versenyek, és biztos vagyok benne, hogy Lewis rendkívül éhes lesz egy újabb bajnoki címre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: