DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

A Renault tiszta vizet öntött a pohárba

A Red Bull csapatfőnöke nemrég úgy nyilatkozott, hogy ők szerették volna, ha a motoguru Mario Illien segít a Renault-nak, a franciák viszont cáfolták, hogy így lett volna.

Christian Horner arról panaszkodott néhány nappal ezelőtt, hogy a Renault nem bizonyult elég elkötelezettnek a két fél kapcsolatában - a brit szerint ők mutatták be Mario Illient, a sportág egyik legjobban tisztelt motorguruját a francia gyártónak, aki egy új hengerkoncepciót tervezett számukra. A Renault viszont nem kért ebből, és a saját útját próbálta járni - azonban a sokadik erőforrás-változat sem hozta meg a sikert.



A franciák F1-es programját koordináló Cyril Abiteboul most elmondta, hogy milyen kapcsolatban vannak Illiennel, és cégével, az Ilmor Engineeringgel. „Egyszerű a helyzet: A Renault és az Ilmor közötti megegyezésről van szó, beavatkozás nélkül” - mondta a francia arról, hogy a Red Bullnak semmi köze sincs a svájci szakemberhez. „Azokra a médiában keringő értesülésekre szeretnék reagálni, melyek szerint a Red Bull vetette ki rá a hálóját, vagy hogy ők szerezzenek előnyt a leigazolásából. Egyáltalán nem erről volt szó.”

„Az igaz, hogy nem használtunk bármiféle Ilmorhoz köthető újítást, sem a szezon elején, sem pedig a végén, de ez nem azt jelenti, hogy nem győzött meg minket az Ilmor kapacitása, és hogy mennyire tudnának járulni az előrelépésünkhöz. Ez jelenti az alapját annak, hogy a cég főmérnöke úgy döntött, folytatjuk kapcsolatunkat az Ilmorral, csak egészen más keretek között. Az ő feladata, hogy kiszélesítse a mérnöki kapacitásunkat, és hogy újabb próbapadokat bocsásson rendelkezésünkre, így gyorsabban tudunk haladni a fejlesztéseinkkel, és gyorsabban is tudunk majd felzárkózni” - idézte a franciát a Motorsport.com”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: