DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

"Nem tudunk mit tenni a felúszás ellen"

Szinte nem volt olyan F1-es versenyző az USA Nagydíj időmérőjén, aki egy-két kisebb hibát el ne követett volna - az edzés első három helyezettje is nehéz körülményekre panaszkodott.

Hiába a szakadó eső, végül is papírforma-eredmény született az austini időmérőn, hiszen a két Mercedes fölényesen kisajátította az első sort, mögöttük pedig Daniel Ricciardo zárt a harmadik helyen. A Nico Rosberg elsőségével végződő kvalifikáció eredménye a Q2 alapján alakult ki, hiszen az FIA logikus lépésként törölte az időmérő utolsó szakaszát az időjárási körülmények miatt.



„Remek időmérőnk volt, jól éreztem magam az autóban, igaz kicsit nehéz volt az aquaplaning miatt, hiszen ha felúszik az autó, nem tudunk mit csinálni, és nehéz újra kontrollálni az autót” - nyilatkozta Nico Rosberg az időmérő után. „Komoly kihívások elé állított minket az időjárás, de sikerült jó kört futnom, ráadásul használt gumikon értük el ezt az eredményt, így maradt volna egy új szettem a Q3-ra.”

„Meg akarom nyerni a versenyt, de fogalmam sincs, milyen idő lesz - elvileg már most száraznak kellene lennie. Egyelőre nem így néz ki a helyzet, de az időjárási körülményektől függetlenül is magabiztos vagyok.”

„Szerintem is jó móka volt ez az időmérő, de sajnos elmaradt a katarzis a Q3 törlése miatt” - summázott Hamilton, akinek két ponttal kell többet szereznie Rosbergtől, hogy világbajnok legyen a futam után. „Ha kimegyünk, akkor le tudtuk volna takarítani a vizet a pályáról, de így alakult. Az első két hely a miénk, ami jó a csapatnak, és a nézők is örülhettek, hiszen láthatták az autókat. Sokan voltak, és bízom benne, hogy ki fog tisztulni az idő a futamra.”

„A Q1 nagyon jól alakult, a Q2-ben pedig már több víz volt a pályán, és jobban is szenvedtünk a Mercedesekhez képest” - nyilatkozta az időmérő első szakaszát megnyerő Daniel Ricciardo. „A harmadik hely egyáltalán nem rossz, igaz, mögöttünk gyorsabb autók vannak - legalábbis szárazon gyorsabbnak tűntek nálunk. Szerintem sikerült kiaknáznunk a lehetőségeket, és úgy vélem, néhány óra múlva élvezetes versenyünk lesz majd.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: