DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel: Remek érzés volt Kimivel csatázni

A német pilóta a verseny elején többször is kerék-kerék melletti helyzetbe került csapattársával - szerintem minden F1-es csapatnak engednie kellene a házon belüli harcokat.

Noha a futam második részében Kimi Raikkönen jelentősen lemaradt Sebastian Vetteltől, nem szaad elfelejteni, hogy a finn pilóta az ötödik helyről a harmadik pozícióba ugrott a rajt után, és a német csak később tudta visszaelőzni 2007 világbajnokát. Vettel szerint a Ferrari rosszul döntött volna, ha akkor beleszólnak kettejük versengésébe.



„Úgy érzem, mindketten élveztük” - idézte a Motorsport.com Vettelt az esettel kapcsolatban. „Mivel én kerültem ki belőle nyertesen, így talán egy kicsit még jobban is élveztem. Rossz döntés lett volna, ha a rádión beleszólnak az eseményekbe, megfosztva minket a csatától és az izgalmaktól. Próbáltam helyzetbe hozni magamat, de a második safety caros szakaszt követően, a restartnál úgy gondoltam, itt az alkalom, így külső íven próbálkoztam.”

„Nagyon, nagyon közel voltunk egymáshoz, de (Kimi) fair volt, elég helyet hagyott nekem, hogy túléljem ezt a remek csatát. Nem hinném, hogy 10 kör után már ilyeneken kellene gondolkozni (mint a csapatutasítás), hiszen szabadon versenyezhettünk egymással. Lewis már akkor kezében tartotta a versenyt, megmutatta, hogy milyen gyors tud lenni, így nincs értelme ilyenekről beszélni, korán volt még ehhez” - tette hozzá Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: