DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Közel leszünk a Mercedeshez Szocsiban”

Így vélekedik az F1-es Orosz Nagydíj előtt a Williams finn versenyzője, Valtteri Bottas, aki tavalyi dobogójára építve bízik ebben. Rob Smedley szerint a céljuk a bajnoki harmadik hely megőrzése.

Egy évvel ezelőtt egyértelműen a Williams számított a már akkor is domináns Mercedesek fő üldözőinek, a 2015-ös szezonban azonban a legtöbb pályán már a Ferrari is előttük jár. Valtteri Bottas és Felipe Massa eddig csupán három dobogót gyűjtött idén, most azonban a finn bízik benne, hogy Oroszországban ismét fordulhat a kocka. Bottas a 2014-es versenyen harmadikként ért célba Lewis Hamilton és Nico Rosberg mögött, és elmondása szerint most is közel lehetnek a világbajnokságot vezető alakulathoz.

Bottas_Suzuka_Williams



„Tavaly jó eredményt értünk el Oroszországban, ezért arra számítunk, hogy újabb erős hétvégénk lehet, és számos pontot gyűjthetünk” – idézi a pilóta szavait a planetf1.com szakoldal. „Mindannyian ismerjük már a pályát, és nagyon lendületes a vonalvezetése, a hosszú egyenesek pedig fekszenek az autóinknak. Egy éve szenvedélyesek voltak a szurkolók, szóval reméljük, ismét remek show-t produkálhatunk számukra. A tempó tekintetében közel voltunk a Mercedeshez Japánban, és szerintem Szocsiban is ez lehet a helyzet, ahogy 2014-ben is ez volt.”

A Williams teljesítményért felelős igazgatója, Rob Smedley is reméli, hogy Szocsiban jó eredményt érhetnek el, amellyel megerősíthetik a konstruktőri pontversenyben jelenleg is elfoglalt harmadik helyüket:

„A céljaink a bajnokságban meglehetősen egyértelműek: szeretnénk csökkenteni a lemaradásunkat az előttünk álló csapatokhoz képest, és növelni az üldözőinkkel szemben. Reméljük, Oroszországban is tehetünk egy lépést ebbe az irányba” – fogalmazott a szakember, aki érdekes módon Bottashoz hasonlóan úgy emlékszik, hogy izgalmasan alakult a 2014-es verseny:

„A Szocsiban található létesítmények lenyűgözőek azt figyelembe véve, hogy egy új pályáról beszélünk, és reméljük, újabb jó versenyt láthatunk számos előzéssel, ahogy egy éve. A pályán van néhány gyors egyenes és lassú kanyar, így fontos lesz megtalálni a megfelelő kompromisszumot a leszorítóerő terén.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: