DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Óvatos a Mercedes, jönnek a szingapúri gumik

A Mercedesnél nem tudják, domináns hétvége vár-e rájuk az Orosz Nagydíjon, hiszen ugyanazokkal a keverékekkel kell versenyezniük, amelyeken Szingapúrban harmadik erővé silányultak.

A csapatnál még mindig nem tudták megfejteni, mi váltotta ki váratlan formahanyatlásukat az éjszakai futamhétvégén, így nincsenek jó előérzeteik amiatt, hogy Szocsiban ismét az akkor használt szuperlágy és lágy gumikeverékek lesznek akcióban.

Dppi_00215001_312



Tavaly ugyan nem szembesült különösebb gondokkal a Mercedes az Orosz Nagydíjon, ám akkor még lágy és közepes keverékeket szállított a csapatoknak a Pirelli. A 2014-es futam azonban bizonyította, hogy a gumiválasztás túl kemény volt a friss aszfalthoz - azok tapadása rendkívül alacsonynak bizonyult, így tulajdonképpen egyetlen szettel teljesíthető lett volna a verseny a többség számára - Nico Rosberg majdnem így is tett, miután az első körben elfékezett gumijai miatt azonnal a bokszba hajtott.

„Már tavaly is nehéz hétvégénk volt itt, hiszen egy új pálya sajátosságait kellett megtanulnunk, a friss aszfalt pedig szokatlan viselkedést hozott ki a gumikból. Idén egy fokkal lágyabb gumikeverékeket használunk majd, talán annak hatására, hogy Nico tavaly szinte az egész versenyt egyetlen keverékkel teljesítette” - nyilatkozta a Mercedes technikai ügyvezetője, Paddy Lowe, felhívva rá a figyelmet, hogy idén már nem feltétlenül lesz olyan nyers az aszfalt, mint amivel tavaly találkoztak, így egyáltalán nem biztos, hogy a csapatok és a Pirelli számításai beigazolódnak.

„Egy év elteltével a pálya felülete már máshogyan lesz felgumizódva, így gondoskodnunk kell arról, hogy minden lehetséges körülményre felkészüljünk.”

A gumikkal kapcsolatos matekot tovább bonyolítja, hogy az előrejelzés szerint eső is belezavarhat majd az Orosz Nagydíj hétvégéjébe.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: