DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ecclestone ki akarta játszani a Formula-E-t?

Az F1 korábban közzétett versenynaptárában a Brit Nagydíj azonos dátumra került a Formula-E londoni ePrix-jével - aljas húzás, vagy puszta véletlen volt ez Bernie Ecclestone részéről?

Most már mindenki megnyugodhat, hiszen a 2016-os versenynaptár héten kiadott (és még mindig csak ideiglenes) legújabb verziójában a Brit Nagydíj már július 10-ére van időzítve, a Battersea Parkban tartott Formula-E szezonzáró viszont maradt az eredeti helyén, június utolsó hétvégéjén. A Motorsport.com-nak adott interjújában a Formula-E vezére, Alejandro Agag elmondta, hogy már régóta erre a dátumra kötötték le a versenyeket, mindazonáltal nem áll szándékukban versenyezni a Forma-1-gyel - egyelőre.



„Direkt tették volna (a Bri Nagydíjat) erre a dátumra? Nem hinném. Nagy munka hárul Bernie-re és a FOM-ra, hogy minden versenyt a megfelelő időpontban rendezzenek. A mi tízversenyes naptárunkat is elég nehéz összerakni, 21-et pedig valóságos rémálom lehet. Bernie direkt szeretett volna időpontütközést? Nem hiszem, hogy tervbe vettek volna minket.”

Agag szerint az ilyen esetekben - a szerződésük ellenére - a Forma-1 mindig elsőbbséget élvez. „A Forma-1 mindig előbbre való, ha dátumokról van szó. A helyzet az, hogy ahhoz kell alkalmazkodnunk, amit ők csinálnak. Sajnos a következő évvel kapcsolatban is változtattak, ami sok más szériát is érint, minket is beleértve. Ennek ellenére már milliószor elmondtam, hogy nem akarunk versenyre kelni a Forma-1-gyel, és ma vagy holnap sem áll szándékomban. Több szempontot is figyelembe véve egyszerűen lehetetlen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: