DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Teljesen átalakították a 2016-os naptárat!

Márciusban indul a szezon, áthelyezték a Magyar Nagydíjat, Hülkenbergnek nem lesz esélye a Le Mans-i címvédésre - a Motorsport Világtanács elfogadta a 2016-os F1-es naptárat.

Az év elején egyetlen igazán jelentős változás történt: a szezonkezdet programja kevésbé lesz sűrű, miután az Ausztrál Nagydíjat két héttel előbbre hozták, így a szezon márciusban rajtol, s innentől kezdve egészen a június 12-ei Kanadai Nagydíjig kéthetente következnek majd a versenyek.

Ezt követően is így kellene történnie, két hét múlva kellene a következő futamnak sorra kerülnie, hiszen az FIA nemrég úgy döntött, hogy a Le Mans-i hétvégére egyetlen másik nagy sorozat sem szervezhet versenyt. Nos, ez az elhatározás egészen mostanáig tartott, az azerbajdzsáni Európa Nagydíjat ugyanis június 19-re helyezték át, azaz Nico Hülkenbergnek legfeljebb akkor lehetne esélye a címvédésre, ha kihagyna egy F1-es futamot.

melbourne_rb



Júliusban aztán elképesztően sűrű program következik, hiszen öt hétvége alatt négy futamot rendeznek – ha úgy tetszik, a nyolc valódi európai futam felét ebben az egy hónapban tartják majd. A Német Nagydíj a magyar futam utánra került, majd ezt követi a négyhetes nyári szünet.

Az őszi program is kisebb változásokon ment át, Malajzia végül mégis Szingapúr szomszédja maradt, de egy hét szünet került a két verseny közé, a szezon pedig egy novemberi triplával zárul – az utolsó futamot Abu Dhabiban rendezik.

A 2016-os versenynaptár:

Március 20. - Ausztrália
Április 3. - Bahrein
Április 17. - Kína
Május 1. - Oroszország
Május 15. - Spanyolország
Május 29. - Monaco
Június 12. - Kanada
Június 19. - Európa (Baku)
Július 3. - Ausztria
Július 10. - Nagy-Britannia
Július 24. - Magyarország
Július 31. - Németország
Augusztus 28. - Belgium
Szeptember 4. - Olaszország
Szeptember 18. - Szingapúr
Október 2. - Malajzia
Október 9. - Japán
Október 23. - USA
November 6. - Mexikó
November 13. - Brazília
November 27. - Abu Dhabi
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: