DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Pirelli hibája volt a defekt? Most kiderül!

Az FIA ismertette a Pirelli vizsgálati eredményeit Nico Rosberg és Sebastian Vettel belgiumi defektjeivel kapcsolatban. Megvan az ok, biztonsági változtatások következnek a monzai F1-es hétvégén.

Az FIA csütörtökön kora délután hivatalos közleményt adott ki Sebastian Vettel belgiumi defektjének kivizsgálásával kapcsolatban. Ennek értelmében a Pirelli a következőket állapította meg:

1) A különböző csapatok által használt versenygumik vizsgálata során nem találtak delaminációra utaló jelet, ahogy a tesztpadon kipróbált abroncsok esetén sem.

2) A Pirelli mérnökei nagyszámú vágásról számoltak be a hétvége során, melyek egyike Nico Rosberg autóján elérte az övet és ez okozta a defektet.

3) A mikroszkopikus vizsgálatok kimutatták, hogy egy másik vágás is elérte az övet egy másik autó esetében, de ez nem okozott károsodást.

4) Sebastian Vettel hátsó gumijai esetében a futófelület a kopás következtében már csak 30 százalék vastagságú volt, ami sebezhetőbbé tette az abroncsot apró törmelékdarabokkal szemben is.

vettel_defekt_d



Az FIA egyúttal kiemelte, hogy elégedett a Pirelli alapos vizsgálatával, és örömmel fogad bármilyen biztonsági jellegű javaslatot mind az Olasz Nagydíjon, mind a szezon hátralévő részében. A BBC újságírója, Andrew Benson arról is beszámolt, hogy az FIA tájékoztatta a csapatokat, hogy a minimális guminyomást meg fogják emelni erre a hétvégére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: