DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Ricciardo újabb büntetések elé néz

A Red Bull ausztrál F1-es pilótájának már csak egy plusz motorja van, amit szabadon felhasználhat, így biztosan további büntetésekkel fogják őt sújtani a hátralévő 10 futam során.

Daniel Ricciardo idén elég sokat szenvedett a Renault-erőforrások miatt, Ausztriában már a plusz egységhez kellett nyúlnia, ami miatt 10 helyről hátrébbról volt kénytelen indulni. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója úgy véli, hogy a Renault fejlesztései valószínűleg nem érkeznek meg az Orosz Nagydíjig, így kénytelenek beletörődni sorsukba.



„Csalódást keltő a helyzet, de nem sok mindent tudunk tenni” – nyilatkozta az osztrák a Motorsport.com-nak. „Danielnél biztosan kétszer kell motort cserélni, ami 10 helyes hátrasorolást jelent majd, az elsőt valószínűleg Monzában. Sajnos olyan ez a szezon, amit eddig még nem tapasztaltunk.

A Magyar Nagydíj előtti motorfejlesztések is közrejátszottak abban, hogy a Milton Keynes-iek kettős dobogóval zártak a Hungaroringen, de Marko attól tart, hogy ez nem lesz elég ahhoz, hogy továbbra is az élen harcoljanak majd. „Szerencsések voltunk a safety caros szakasszal, a rajtnál viszont kevésbé, és Daniel kétszer is ütközésbe keveredett, pedig esélyünk lett volna a győzelemre. Mindkét pilótánk remek versenyt futott, a stratégia szempontjából pedig döntő fontosságú volt, hogy a végén használtuk a lágy gumikat.”

A fejlődés egy dolog, de a szezon egyik leglassabb pályáját az egyik legtampósabb követi jövő héten, a Red Bullnál pedig nincsenek kétségek afelől, hogy Spa és Monza „büntetni fog.” „A Hungaroring nem erőpálya, de az újítások működnek, az autó egyre jobb, a pilóták pedig magabiztosak” – mondta Marko. „A nyári szünet előtti legfontosabb dolgunk volt, hogy feljavuljunk. Spa és Monza teljesen más téma, Spában esőre van szükségünk, hogy esélyünk legyen az élen harcolni, másképpen lehetetlen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: