DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

"Ezt a Kimit akarja látni a tifosi"

Amíg továbbra is felszínen vannak a Kimi Raikkönen lecseréléséről szól pletykák, Valtteri Bottas legszívesebben elbújna az F1-es sajtó elől, mások pedig úgy vélik, a ferraris hétvégén bebizonyította alkalmasságát.

Maurizio Arrivabene a minap cáfolta, hogy a nyári szünetben döntés születik majd Kimi Raikkönen jövőjéről – a Ferrari csapatfőnöke szerint a szünet a pihenést szolgálja, nem pedig az üzleti ügyekkel törődést. Egyes források készpénznek veszik, hogy Valtteri Bottas váltja a Jégembert – a Williams pilótáját a Hungaroringen sem hagyták nyugodni a sajtó munkatársai, aki a felhajtásra viccesen reagált: „Szerintem egy időre el fogok bújni a finn erdőkben” – idézte a thisisf1.com a tehetséges versenyzőt.



A médiával amúgy is folytonos harcban lévő Kimi Raikkönen is örülhet a négy hetes nyári szabadságnak, már csak azért is, mert a spekulációk kicsit alacsonyabb szinten maradnak, lévén a 2007-es világbajnok remekül tartotta második pozícióját a verseny nagy részében, de az SF15-T energia-visszanyerő rendszere másképp gondolta. A La Gazetta dello Sport szakújságírója, Pino Allievi úgy véli, hogy „Ez az a Kimi akit a Ferrari és a tifosi akar.” Raikkönen honfitársa, az ex-F1-es versenyző Mika Salót is meggyőzte Raikkönen hétvégi teljesítménye: „Úgy hiszem, hogy Kimi a Ferrarinál fog maradni.”

A Ferrari erős futása, és Sebastian Vettel mindössze 42 pontos összetettbeli hátránya „természetesen” felerősítették a Scuderia bajnoki reményeit, ám Arrivabene az év elején kitűzött cél – két győzelem megszerzése – elérése ellenére is úgy véli, hogy csapata idén nem fog vb-címet nyerni. „Háromnál már a paradicsomban lennénk. Most kettőnél járunk, de a földön kell maradnunk, hiszen a Mercedes még mindig a legerősebb csapat.” Az F1-es csapatfőnöki karrierje során nyíltan Ferrari-ellenes Flavio Briatore szerint sincs erre esélyük: „Ebben a szezonban lehetetlen, de a következő évben…”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: