DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kvjatnak problémákat okozott a megemlékezés

Bár végül élete legjobb F1-es eredményét érte el, Danyiil Kvjat versenye nagyon nehezen indult, amit csapatfőnöke a Bianchi megemlékezés érzelmi hatására vezetett vissza.

A vasárnapi Magyar Nagydíj előtt a pilóták megemlékeztek az előző hétvégén elhunyt versenyzőtársukról, Jules Bianchiról. Ritkán érik ennyire erős érzelmek a pilótákat, mint az most történt, s ahogy azt Christian Horner elárulta, nem is mindenki tudta magát függetleníti ezektől eleinte. A Red Bull 21 éves versenyzője, Danyiil Kvjat például kimondottan nehezen tette túl magát ezen a hatáson.

bianchi_megemlekezes



„Figyeltem őt az elején, látni lehetett rajta, hogy a Bianchi-megemlékezés elég nagy problémát okozott neki. Túltengtek benne az érzelmek, amikor az autóba ült. A megemlékezés több versenyzőre is nagy hatással volt, Danny pedig különösen nehezen viselte. Úgy hiszem, hogy jó pár körig eltartott, mire lenyugodott, és a versennyel kezdett foglalkozni. A megemlékezés viszont méltó volt Jules-hoz” – mondta Horner.

Kvjatnak valóban nehezen indult a versenye, elfékezte az abroncsait, beragadt Hülkenberg mögé, majd csapatával is összeveszett, végül azonban a második helyet tudta megszerezni, melyet a futam után Bianchinak ajánlott: „Egy fantasztikus srácot veszítettünk el. Lélekben és gondolatainkban vele és a családjával vagyunk” – mondta az élete legnagyobb sikerét elérő orosz a dobogón.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: