DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ferrari: A „kapcsolgató” Sainzt is bedobták

A Toro Rosso F1-es újonca lett az ötödik pilóta, akit szóba hoztak a Ferrari második ülésével kapcsolatban – ő azonban nem ezzel törődik, hanem a nagy silverstone-i csalódással.

A Brit Nagydíj második felében pontszerző helyről kieső Carlos Sainz a Crash.net kérdésére részletesen elmesélte, mi történt vele az eső érkezése előtt. A spanyol versenyző a lehető legtovább húzta kerékcseréjét annak érdekében, hogy ne kelljen idő előtt átmeneti abroncsokra váltania, amin például Kimi Raikkönen is rajtavesztett:

„A teljes második etapomban az esőre vártam. A végére már nem voltak abroncsaim, de láttam, hogy közeleg a felhő, szóval csak vártam és vártam... Aztán alighogy végre elkezdett esni, amiről tudtuk, hogy kedvezni fog az autónknak, hirtelen minden elektronika lekapcsolt, elment a kormányzás, nem volt rádióm sem... Csak gurultam előre, és vagy százszor megpróbáltam ki- és bekapcsolni, hogy hátha történik valami. Ám semmi sem működött!”

sainz_face



Sainz roppantul csalódott volt a történtek miatt, s hangsúlyozta, hogy a csapat számára az is nagy eredmény lett volna, ha akár csak két pontot megszerez: „Mondhatnánk, hogy csak egy 8-9. helyet veszítettünk, ám ez számunkra épp olyan, mint a Ferrari számára egy dobogós helyezés. Mi pedig elmulasztottuk ezt a lehetőséget. Nagyon nagy kár érte, mert egész hétvégén nagyon erősek voltunk, eltekintve az első etaptól, ami még mindig a gyengeségünknek számít, épp ezért foglalkoznunk is kell vele.”

A spanyol sajtó egyébként immár csapattársához hasonló Sainzt is szóba hozta a Ferrari második számú ülésével, ám a hétvégén az újonc gyorsan elhessegette a dolgot. Bottas, Hülkenberg, Ricciardo és Verstappen után immár ő az ötödik pilóta, akivel kapcsolatban ez felmerül, bár egyelőre csak az első két lehetőség tűnik reálisnak – már ha Kimi Raikkönen nem tarthatja meg ülését, ami természetesen egyelőre csak egy lehetőség...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: