DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
USA

Dixon nyerte az IndyCar Long Beach-i futamát

Egy szerencsés bokszkiállásnak köszönhetően a háromszoros IndyCar-bajnok diadalmaskodott Long Beach-en, Helio Castroneves és a remekül védekező Juan Pablo Montoya előtt.

Nyugalmas versenyt hozott az év harmadik IndyCar-futama Long Beach-en, melyen Scott Dixon második bokszkiállása után tudta átvenni a vezetést, aztán a leintésig vissza sem nézett.

A futam egyetlen sárga zászlós szakaszára már az ötödik körben sor került egy leszakadó első szárnyelem (mi más?) miatt, ezt pedig a legtöbben kihasználták arra, hogy bokszba álljanak. Luca Filippi autója azonban egyszerűen megállt a bokszbejáratnál, úgy ahogyan a Poweré is – a címvédő csak hosszú szünet után indulhatott a mezőny után, végül körhátrányban a 20. helyen végzett.



További izgalmat csak a középmezőny néhány előzése tartogatott, s noha az élen is változott a helyzet, Castroneves és Dixon a bokszban cserélt helyet. A harmincadik körben a brazil pilótának addig kellett a bokszban állnia, amíg Kanaan beérkezik elé, az új-zélandi pedig ezt használta ki ahhoz, hogy az élre álljon.

Az 56. körben Montoya megelőzte penskés csapattársát, Simon Pagenaud-t, de a francia a verseny végén ismét elkezdte veszélyeztetni a kolumbiai pozícióját. Pagenaud körről körre próbált bebújni Montoya mellé, de pontverseny vezetője zseniálisan tartotta harmadik helyét – a végén hiába ért rájuk Kanaan és Bourdais is, nekik sem sikerült az előzés.

Scott Dixon pályafutása 35. győzelmét szerezte az IndyCarban, Helio Castroneves végzett a második helyen, Juan Pablo Montoya pedig folytatva remek 2015-ös formáját a harmadik helyen végzett. Folytatás jövő hétvégén, a Barber Motorsports Parkban.

Eredmények:

 

1 Scott Dixon Chevrolet 80
2 Helio Castroneves Chevrolet 80
3 Juan Pablo Montoya Chevrolet 80
4 Simon Pagenaud Chevrolet 80
5 Tony Kanaan Chevrolet 80
6 Sebastien Bourdais Chevrolet 80
7 Josef Newgarden Chevrolet 80
8 Marco Andretti Honda 80
9 Carlos Munoz Honda 80
10 Sebastian Saavedra Chevrolet 80
11 Graham Rahal Honda 80
12 James Hinchcliffe Honda 80
13 Ryan Hunter-Reay Honda 80
14 Jack Hawksworth Honda 80
15 Charlie Kimball Chevrolet 80
16 Gabby Chaves Honda 80
17 Conor Daly Honda 80
18 Takuma Sato Honda 80
19 James Jakes Honda 80
20 Will Power Chevrolet 79
21 Francesco Dracone Honda 78
22 Luca Filippi Chevrolet 77
23 Stefano Coletti Chevrolet 69

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: