DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 14. vasárnap
USA

Halálos fenyegetéseket kapott az F2-es bajnok

Theo Pourchaire a hétvégi IndyCar-futam után esett áldozatául az online bántalmazásnak. Ő és csapata is közleményt adott ki az ügy miatt.

Halálos fenyegetéseket kapott az online térben Theo Pourchaire a hétvégi IndyCar-futamot követően. A Sauber akadémiájának növendéke, a tavalyi Formula–2-es bajnok negyedszer állt rajthoz Amerikában, és Detroitban összeért a pályán Agustin Canapinóval, aki emiatt sok pozíciót veszített. Az esetben a McLarennél versenyző Pourchaire-t vétkesnek találták és büntetést is kapott érte, de az igazi baj ezt követően érkezett, amikor a közösségi oldalakon érthetetlen gyűlöletcunami szakadt rá.

A francia versenyző így előállt egy közleménnyel:

pourchaire-mclaren-indycar„Szomorú vagyok, hogy ennyi gyűlöletet és halálos fenyegetést kaptam az utóbbi 24 órában egy kis incidens miatt, ami Detroitban történt. Remélem, hogy az emberek megértik, hogy mindannyian emberek vagyunk, és követhetünk el hibákat. De az nem normális, hogy támadjuk egymást online. Kérem, hogy legyetek kedvesen egymással” – írta a közösségi oldalán Pourchaire.

Az eset kapcsán a két érintett csapat, a McLaren és a Juncos is előállt egy közös közleménnyel:

„Semmilyen formában nem toleráljuk a bántalmazást vagy a diszkriminációt, és aki részt vesz ilyesmiben, azokat nem látjuk szívesen az online közösségünkben, így letiltásra kerülnek. A közösségi média révén összeköttetésbe kerülhetünk a szurkolókkal, de fontos, hogy tisztelettel viselkedjünk egymással. Tisztában kell lennünk azzal, hogy a kormány mögött, a bokszfalon, vagy a monitorok mögött mindannyian emberek vagyunk” – írták.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: