DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 5. kedd

LongBeach

Ne maradj le semmiről az Orosz Nagydíjon!

Szocsiban folytatódik az F1-es szezon, ráadásul ezúttal a Formula-2 és a Formula-3 is elkíséri a száguldó cirkuszt – de emellett zárul az IndyCar-idény, és lesz Superbike, TCR Europe és Kamion-Eb is.

részletek

A gyászoló Rossi nagy fölénnyel nyert Long Beachben

A 2019-es IndyCar-szezon negyedik futama is különböző pilóta és csapat győzelmét hozta. Alexander Rossi ismételt Kaliforniában, önmaga és az Andretti számára is érzelmes diadalt aratva.

részletek

IndyCar: Rossi a háromból harmadik győztes

Will Power támadásait az utolsó kilenc körben kivédekezve Alexander Rossi megnyerte a Long Beach-i futamot. Egyedüliként eddigi minden fordulóban dobogóra állt, ezzel a bajnokságot is vezeti.

részletek

Komoly akadályok Long Beach előtt

Nemrég pattant ki a pletyka, hogy a Formula-1 új vezetése Long Beachet szemelte ki az egyik új helyszínnek F1-es futam megrendezésére. Ennek megvalósulása azonban két igen nyomós érv miatt meglehetősen kicsi eséllyel bír.

részletek

Long Beach újra az F1-en gondolkodik

A kérdés változatlanul az, hogy IndyCar-versenyt rendezzen tovább a pálya, vagy térjen vissza több mint három évtized után a Formula-1 Kaliforniába, második nagydíjként az USA-ban.

részletek

IndyCar: Drámák után remek Hinchcliffe-győzelem Long Beachen

A szezon második versenye intenzív stratégiai csatát hozott, a kanadai pedig az Andretti élautóinak kiesése után egy remekül időzített utolsó bokszkiállást követően csaknem két év után nyert ismét az IndyCarban.

részletek

IndyCar: Vitatott Penske-győzelem Long Beachen

Simon Pagenaud és Scott Dixon a Long Beach-i futamok legszorosabb befutóját produkálta, de a francia pilóta egy erősen kérdéses - mi több, szabálysértő - manőver után tudta csak maga mögé utasítani riválisát - győzelmével viszont tovább növelte előnyét a bajnokságban.

részletek

Retro – Amerikai ünnep a gyász árnyékában

Négy hét alatt két versenyzőt temetett el az F1 az 1977. április 3-án rendezett Long Beach-i futam előtt – az óceánparti pálya aztán egy felejthetetlen befutóval igyekezett feledtetni a gyászt.

részletek

Retro – „Ez az utolsó F1-es versenyed”

Ezen a napon rendezték 1976-ban, Hunt és Lauda évében a Long Beach-i nagydíjat. A későbbi bajnok Mario Andrettivel a rajtrácson egy újságíró közölte, hogy csapata kiszáll az F1-ből.

részletek

Amikor... Egy betolt autó bajnoki címet ért

Legújabb visszaemlékezős írásunkban az USA-ban rendezett F1-es nagydíjak legjavát idézzük fel - mind a 10 helyszínre visszapillantva egy-egy momentum erejéig, igaz, több pálya csak egyszer kapott helyet a versenynaptárban.

részletek

Dixon nyerte az IndyCar Long Beach-i futamát

Egy szerencsés bokszkiállásnak köszönhetően a háromszoros IndyCar-bajnok diadalmaskodott Long Beach-en, Helio Castroneves és a remekül védekező Juan Pablo Montoya előtt.

részletek

IndyCar: Montoya két századra a pole-tól

A Penske csapat fölényes elsőségét hozta az IndyCar Long Beach-i hétvégéjének időmérő edzése. Castroneves új körrekorddal szerezte meg a pole-t, két századdal megelőzve az ex-F1-es Montoyát.

részletek