DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Felipe Massa kritizálja az újságírókat

Távol áll az öntömjénezés a brazil pilótától, a bahreini F1-es futam helyszínen azonban megerősítette Rob Smedley korábbi szavait - és adott egy fricskát a tollforgatóknak is.

A tavalyi szezonban a Williams remek teljesítménye remek hatással volt a brazil pilótára, akiről – ugyan csak három alkalommal végzett dobogón – a csapat teljesítményért felelős igazgatója, Rob Smedley úgy nyilatkozott a minap, hogy „ugyanolyan jó, mint a 2008-as Massa”.



Amikor az Autosport csörtökön megkérdezte Massát, mit gondol jó barátja véleményéről, a brazil ennyit válaszolt: „Igen, tényleg így van. A helyzet csak abban különbözik, hogy most nem harcolunk a bajnokságért, mint 2008-ban. Akkor talán a miénk volt a legjobb autó, most pedig mi vagyunk a harmadik erő. De nagyon jól érzem magam a csapatnál, ahogyan az autót is nagy élmény vezetni.  Ez mind szükséges ahhoz, hogy még magabiztosabb légy, a csapat pedig fontosnak tartja, amit mondasz.”

A brazil pilóta elmondta véleményét azokról is, akik leírták a 2009-es Magyar Nagydíj időmérőjén bekövetkezett balesete után. Többen úgy vélik, akkor eltűnt az igazi Felipe Massa, és azóta sem tud 100%-ot nyújtani a pályán. „Sokan közületek azt írták, hogy a baleset változtatott a vezetésemen, de ez nem igaz. Sokkal könnyebb leírni valamint, mint vezetni.”

„Volt okom rá, hogy miért szenvedtem a Ferrarinál töltött utolsó éveimben, de nem akarom ismét felhozni az akkori eseményeket. A múlt az múlt, és most egy sokkal jobb jelenért dolgozunk” – tette hozzá Massa, aki egy negyedik, egy hatodik, és egy ötödik hellyel jelenleg a 4. pozícióban tanyázik az egyéni ponttáblázaton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: