DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Ítélet: Van der Gardéé az egyik Sauber

Ausztráliában is az érvényes szerződéssel rendelkező van der Gardének adott igazat a bíróság, mely kimondta, hogy övé az egyik Sauber az F1-es idénynyitón. A svájciak fellebbeztek, végső döntés holnap.

Úgy tűnik, hogy az utolsó pillanatban megváltozhat az Ausztrál Nagydíjon részt vevő pilóták névsora, a melbourne-i bíróság ugyanis meghozta ítéletét: Giedo van der Gardének joga van részt venni az idénynyitó futamon a Sauber színeiben, mivel Clyde Croft bíró úgy találta, hogy a holland valóban érvényes szerződéssel rendelkezik az idei szezonra. Az ítélet értelmében a döntés „a teljes 2015-ös szezonra vonatkozik, s nem csupán a napokon belül megrendezendő melbourne-i Ausztrál Nagydíjra.”

A Sauber képviselői elmondták, hogy csalódottak a döntés miatt, mely várakozásaikkal ellentétes. Az istálló fellebbezést nyújtott be, így az ügyet ma, szerdán 15:15-től, azaz magyar idő szerint kora reggel újra meghallgatták, de végleges döntés csak csütörtökön, egyetlen nappal a szezonnyitó hétvége kezdete előtt várható, amikor van der Garde és a Sauber mellett a két versenyezni készülő pilóta, Ericsson és Nasr képviselői is felszólalhatnak.

29375



„Csalódottak vagyunk a döntés miatt, időre van szükségünk annak megértéséhez, s hogy felfogjuk, milyen hatással lehet a szezonunk kezdetére. Egy dolgot nem tehetünk: sem csapatunk, sem egyetlen versenyző biztonságát nem kockáztathatjuk azzal, hogy egy felkészületlen pilótát küldünk pályára egy olyan autóval, melyet két másik versenyzőre szabtunk” – olvasható a Sauber magyar idő szerint kora hajnalban kiküldött sajtóközleményében.

Van der Garde saját elmondása szerint tavaly júniusban kapott versenyzői szerződést 2015-re, ám a Sauber később elállt ettől, amikor szerződtette Felipe Nasrt és Marcus Ericssont. A holland pilóta, aki tavaly a hinwiliek tartalékja volt, Svájcban bíróság elé vitte az ügyet, ahol neki adtak igazat, ezt követően kezdett jogi lépéseket Ausztráliában is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: