DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo sokat vár a Renault fejlesztéseitől

Mint ismert, jövőre a Lotus is Mercedes erőforrásokra vált, így a Renault, mint motorbeszállító, nagyobb figyelmet tud majd fordítani az F1-es Red Bull istálló igényeinek a kiszolgálására. Daniel Ricciardo sokat vár a francia motorpartner fejlesztéseitől, és bízik benne, hogy közelebb kerülhetnek a Mercedesekhez.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner nyilatkozataiban többször is Renault-motorok gyenge teljesítményét és megbízhatatlanságát okolta a Mercedesszel szemben kialakult tetemes lemaradásukért, és mielőbbi fejlesztésekért dörömbölt francia beszállító-partnerük ajtaján. 2015-ben a Renault gyári csapataként fog koncentrálni a Red Bullra, így Horner és Ricciardo imái meghallgatásra találhatnak.

„Nagyon bízom a jövő évi Renault erőforrásokban, és mindenképp jobbra számítok tőlük az idén látottaknál. Persze a Mercedes sem fog leállni, úgyhogy azért kell szorítanunk, hogy a mi fejlődésünk nagyobb méreteket öltsön, mint övék, és csökkenteni tudjuk a hátrányt” – idézi az autosport.com az idén három F1-es nagydíjgyőzelmet is arató ausztrál szavait, aki elmondása szerint maximálisan készen áll arra a feladatra, hogy a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel távozásával nagyobb részt vállaljon a Red Bull sikereivel kapcsolatos elvárásokból és felelősségből.



„Igen, úgy érzem, készen állok. Mindig tovább tanulok és növekszem a csapattal. Idén elég jó kapcsolatokat sikerült kialakítanom magam körül, és ezt szeretném folytatni. Nyilván mostantól kicsit jobban fognak számítani a visszajelzéseimre. Biztos vagyok benne, hogy Danyiilnak (Kvjat) rá fog menni a tele arra, hogy megvesse a lábát a csapatban, ezért a szezon elején kicsit jobban fognak támaszkodni rám, de úgy érzem, én vagyok a megfelelő személy arra, hogy kontrollálni tudjam ezt” – mondta el magabiztosan a pilóta.

Az idei győzelmek fényében mostantól mindenki élmenőként fog számolni vele, ami extra nyomást helyezhet a vállára. Ricciardo azonban a „győztes taktikán ne változtass” elve szerint ugyanúgy kívánja tenni a dolgát, mint eddig. 

„Nem szabad engednem, hogy az idei év sikerei bármit is változtassanak azon, amit a volánnál vagy a mérnökökkel folytatott diskurzus során teszek. Olyan jó évünk volt, és ezt az eredmények is megmutatták, ezért ha bármikor azon kapnám magam, hogy túl sokat próbálnék kihozni a lehetőségeimből és túl sokat foglalkoznék Danyiil Kvjattal, akkor egyszerűen tenni fogok egy lépést hátra, és visszanyúlni az idei megközelítésemhez, mert az működött. Nem fogom fél vállról venni a csapattársam” – tette hozzá végül Daniel Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: