DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kvjat a Red Bullnál sem fog változtatni a hozzáállásán

A még mindig csak 20 éves Danyiil Kvjat jövőre hatalmas lehetőséget kap az F1-ben, hiszen a Red Bull a távozó négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel helyére őt lépteti elő a fiókcsapat Toro Rossóból. A fiatal orosz így valószínűleg a mezőny egyik leggyorsabb autóját vezetheti majd.

A 2013-ban a GP3-ban bajnoki címig jutó pilóta szerint eddigi sikereit is hozzáállásának köszönheti, így ezen a jövőben sem kíván változtatni, akkor sem, ha most már, a jövő évtől kezdve egy igazi topcsapatban kell bizonyítania.



„Őszintén szólva a hozzáállásom, amióta a Forma-1-ben vagyok, nem változott sokat ahhoz képest, mint amikor még a GP3-ban vagy a Formula-3-ban versenyeztem. Ez eddig hatékonynak bizonyult, így nem szorult különösebb változtatásra. A Red Bull is azért igazolt le a jövő évre, mert nyilván tetszik nekik a jelenlegi hozzáállásom, ezért nem tervezem, hogy bármin is változtatnék, mivel valószínűleg pont azért választottak engem, mert ilyen vagyok” – érvelt helytállóan a fiatal orosz, aki az Autosport hasábjain szólalt meg.

Kvjat csapattársa 2015-ben az idén már három nagydíjat nyerő Daniel Ricciardo lesz, aki a mostani szezon eddig eltelt részében messze túlteljesítette négyszeres világbajnok csapattársát, Vettelt. Mellette a Forma-1-ben jövőre másodéves Kvjatnak biztosan nem lesz könnyű dolga, de hát papíron neki sem volt az Vettel ellen, és látjuk, mi lett a vége. Az ausztrál szerint részben ennek, azaz mondhatni: neki is köszönhető épp ezért, hogy a Red Bull ilyen bátran mert új pilótát választani 2015-re is.

„Úgy gondolom, a Red Bull egy kis kockázatot vállalt, amikor szerződtetett engem. Azt hiszem, beváltam nekik, minden jól ment, ezért most, hogy Seb (Vettel) távozik tőlünk, Kvjattal egy ugyanolyan lehetőség nyílik előttük, mint az idei év elején velem” – vont párhuzamot Ricciardo. 

„Danny (Kvjat) egy kicsit kevésbé tapasztalt még, de azt hiszem, ugyanúgy bíznak benne, ahogy bennem is bíztak. Szóval most rajta áll, hogy megpróbáljon felnőni a feladathoz, és rajtam, hogy megnehezítsem a dolgát!” – mondta nevetve az ausztrál, majd sietve hozzátette: „De jól kijövünk egymással, úgyhogy nem aggódom, hogy gondjaink lesznek jövőre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: