DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Coulthard és Hakkinen is Alonsóról beszél

A McLaren másfél évtizeddel ezelőtti nagy párosának mindkét tagja megszólalt Fernando Alonso esetleges Wokingba igazolásával kapcsolatban. Coulthard attól félti a spanyolt, hogy kiesik az F1-ből.

Fernando Alonso közelgő McLaren-szerződésével kapcsolatban a kilencvenes évek második felének wokingi álompárosa, a hat éven át együtt versenyző David Coulthard és Mika Hakkinen egyaránt megszólalt. Coulthard a történetnek ugyanazt az aspektusát hangsúlyozta, mint a minap Jacques Villeneuve: jelesül azt, hogy a spanyol nagyon rosszul keveri a kártyáit.

alonso_silv_d



„Úgy lépett ki a szerződéséből, hogy nem volt másik helye, ami befolyásolja a tárgyalásokat is, bármennyire is meg akarta szerezni őt a McLaren” – mondta Coulthard, aki egyáltalán nem tartja kizártnak, hogy a spanyol jövőre nem lesz az F1-es mezőny tagja.

„Mi történik most Alonsóval? Kivesz egy évet? Egy évet sportautózik? A pilótapiacot irányító pozícióból úgy tűnik, hogy eljutott odáig, hogy csak két választása van: a McLaren vagy egy év kihagyása...” – mondta a jelenleg a BBC-nek dolgozó Coulthard.

Az Alonsóhoz hasonlóan kétszeres bajnok Mika Hakkinen a Honda, és ezzel együtt az esetlegesen odaigazoló spanyol esélyeivel foglalkozott a Hermesnek adott interjújában: „Karrierem során több motorgyártóval dolgoztam, és az első év sosem volt sikeres. Saját tapasztalataim alapján kisebb csoda lenne, ha a Honda azonnal az élre állna, bár tény, hogy nagy tapasztalatuk van a motorsport világában.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: