DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Így következett be a tragédia a Nordschleifén

Örök erkölcsi dilemmát jelent újságíróként az a kérdés, vajon egy tragikus végkimenetelű baleset esetén szabad-e, netán kell-e megjelentetni bármilyen képet vagy videót, annak bekövetkeztéről.

Mi úgy gondoljuk, hogy esete válogatja. Az ilyen szörnyű helyzetekben a gyász és az együttérzés mellett az elhunytak iránti tisztelet és tapintat kell, hogy legyen az elsődleges szempont, amit mindig igyekszünk betartani.

Az alábbi videó azonban csak magát a baleset bekövetkeztét rögzíti, az egy néző számára végzetesnek bizonyuló, többek számára komoly sérüléseket okozó becsapódást már nem. Ezért döntöttünk hosszas mérlegelés után végül a publikálás mellett, mert úgy érezzük, hogy ez a videó egy olyan tanulságos esetet rögzít, amiből kötelező mindenkinek tanulni, és megkeresni a hibák okát, hogy ilyen soha többé ne fordulhasson elő egyetlen versenypályán sem. Emberek, hogyan kaphat mégis így alá a szél egy versenyautónak?! A 21. században élünk, a modernebbnél is modernebb technikai vívmányok korában, hát tegyünk ellene!

A tragédia a mai napon következett be a VLN 1 nürburgringi Nordschleifén rendezett versenyén, ahol Jann Mardenborough Nissan GTR Nismo versenygépe nagy sebességgel a nézők közé csapódott.

A Nissan hivatalos közlemény formájában fejezte ki részvétét az elhunyt hozzátartozóinak, továbbá támogatásáról biztosította a sérültek családtagjait, valamint az FIA-t és a sorozat szervezőit a baleset okainak felderítése érdekében. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: