Steward
Dezső Attila
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. október 23. hétfő

Tereprali

Horváth Lajos a FIM Bajas sorozat Európa-bajnoka!

Horváth Lajos "Laller" nem akármilyen sikerrel melegített a 40. Dakar Ralira. A váci terepmotoros a FIM Europe Bajas sorozatában az élen végzett, így beírta magát a tereprali sportág nagykönyvébe: a Laller Racing Dakar Team versenyzője a kategória első magyar Európa bajnoka!

részletek

Laller: Győzelem vagy halál!

Legutóbb még a Dakar Ralis indulás bizonytalanságáról számolt be Horváth Lajos. Nos a helyzet számottevően nem változott, továbbra is veszélyben van a Dél-Amerikai megmérettetés. Azonban némi pozitívum és előrelépés mégiscsak történt az ügyben, és ez hajtja most Lallert.

részletek

Veszélyben Laller dakaros szereplése

Mint az tudvalevő, széles e világon a technikai sportágak legnagyobb összetevője az anyagi oldal. Magyarországon ez hatványozottan igaz, kis piac lévén nehéz támogatókat találni, ami természetesen nem könnyíti meg a versenyzők életét. Ezzel a problémával majd minden hazai pilóta szembesült már, és ez alól nem kivétel Horváth Lajos sem.

részletek

Ez már nem is terep- hanem szakadékjáró

Az nem kifejezés, hogy meredek az a lejtő, amin szépen leereszkedik ez a Jeep - ráadásul a talaj is sziklás. Félelmetesen kapaszkodik!

részletek

Hungarian Baja: Al-Attijah és Svitko diktálja a tempót

A HunGarian Baja szombati 140 kilométeres szelektív szakasza bőven tartogatott kihívásokat a versenyzők számára, még akkor is, ha délutánra felszáradt, és már sokkal kevésbé volt csúszós.

részletek

Qualisport: Könnyed kezdés a Hungarian Baján

Nem túl népes a kamionosok mezőnye a XIV. Hungarian Baján, a terepralisok Világkupa-sorozatának hazai viadalán, ám a Qualisport Racing kamionosai így is élvezik a Veszprém térségében pénteken elkezdődött derbi hangulatát.

részletek

Laller - „Mindig a szívem csücske volt a Hungarian Baja!”

Horváth Lajos nagy kedvvel és lendülettel versenyre készül. Ez a megállapítás általános érvényű, de egy hazai erőpróba esetén mindig kicsit felértékelődik.

részletek

Hungarian Baja: Készen állnak a harcra!

Átestek a kötelező papírmunkán, de a versenyzőkön azért ilyenkor már látszik a harctéri izgalom – az, hogy legszívesebben már most ráállnának a gázra.

részletek

Újra hazai terepen a Scania Qualisport Torpedo

A különítmény ezúttal hazai pályán, a terepralisok Világkupa-sorozatának nálunk tartott futamán, a Hungarian Baján vesz részt Veszprém térségében.

részletek

Újra Peugeot-siker a Silk Way Ralin

Újrázott a Cyril Despres – David Castera versenyzőpáros. A 2016-os Selyemút Rali győztesei idén is elsőként értek célba: a verseny második felében végig vezettek, majd Peugeot DKR #100 autójukkal kényelmes, 65 perces előnnyel nyerték az összesen 9599 km hosszú viadalt, amely 4094 km gyorsasági szakaszt foglalt magában.

részletek

Magyar himnusz szólt Bulgáriában

Véget ért a háromnapos Bulgarian Baja FIM tereprali-Eb futam, amely a motorosoknál Horváth Lajos győzelmét hozta. A váci pilóta örül a sikernek, ugyanakkor a megszerzett tapasztalatokat és a jó edzéslehetőséget, egyszóval az eredményes felkészülést mindennek elébe helyezi.

részletek

Itt a vége: a 9. helyen zárja a Qualisport a Silk Way Ralit

Törött hátsó rúgóval, majdnem hibátlanul ért célba a Qualisport Racing kamionos együttese a 2017-es Silk Way Rali 13. szelektív szakaszán. A szervezők a szombatra tervezett utolsó szelektívet törölték, mivel a térséget sújtó esőzés következtében a folyók túlságosan megáradtak. Kovács Miklós, Czeglédi Péter és Ács László számára a lehető legjobban alakult a végjáték: a Scania Qualisport Torpedóval versenyző trió a kamionos kategóriában a 9. helyen zárja az összecsapást.

részletek
Olvastad már?