Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. január 18. szerda

Tereprali

Opel Dakar Team: A Szahara a válasz

„A Szahara a válasz arra, hogy miért vagyok itt. Itt mindig kemény, férfias küzdelem zajlik – most sem volt ez másként.” - Szalay Balázs szavai tulajdonképpen össze is foglalják az elmúlt két hét, vagyis az Africa Race lényegét.

részletek

Újra Dakarban a Qualisport Racing

22 kilométernyi, az Atlanti-óceán partján futott, a végelszámolásba nem beszámító szelektív szakasszal zárult a 2017-es Africa Eco Race, amelyen a Qualisport Racing kamionosai a kategória 5. helyén végeztek. A legendás Rózsaszín tó partján Kovács Miklós, az együttes pilótája elégedetten értékelt.

részletek

Opel Dakar Team: Ez csapatmunka volt!

Csapatmunka a javából! A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős, valamint az Opel Dakar Team kamionos egysége, a Darázsi Zsolt, Szalai Norbert duó az Africa Race csütörtöki szakaszának körülbelül egyharmadát együtt teljesítette.

részletek

Újabb lépéssel közelebb Dakarhoz a Qualisport Racing

Újabb lépéssel közelebb került az Africa Eco Race kockás zászlójához a Qualisport Racing alakulata: Kovács Miklós és formációja problémák nélkül teljesítette a maratoni tereprali-derbi tizedik szelektív szakaszát, amelyen ismét élvezetes csatát vívtak a Kamazokkal, ám ezúttal nem tudták tartani a lépést a tatárföldi armada kék monstrumaival.

részletek

Szalay-Bunkoczi a nagy homokozóban

Szalay Balázs kiszállt az Opel Mokkából, és a versenyzőcipőjéből körülbelül egy kilónyi homokot öntött ki a földre. Mielőtt még bármit mondott volna, már tudni lehetett, hogy az Africa Race szerdai, Azugi és Akzsuzst közötti szakaszán is előkerültek a lapátok és a homokfutók.

részletek

Két gyári Kamaz a magyar Scania mögött

Gyári Kamazok előtt végezni mindig nagy dicsőség, márpedig a Qualisport Racing kamionosai ezt a fegyvertényt hajtották végre az Africa Eco Race kilencedik szelektív szakaszán, a mauritániai Azougui és Akjoujt között. Kovács Miklósnál és gárdája kerék a kerék melletti csatában múlta felül a tatárföldi armadát a nap végén pedig csak a két Tatra tudott a Scania Qualisport Torpedo előtt végezni a kamionos kategóriában.

részletek

Africa Eco Race: Szalayék lendületben

A befutó helyszíne egyszerűen gyönyörű volt. Szalay Balázs átbuktatta az autót egy nagyobb dűne tetején, és maga előtt tengernyi kisebb homokdombot látott. Nemcsak a látvány volt lélegzetelállító, hanem az élmény is, ahogy végigmentek ezeken a dűnéken – mintha csak hullámvasúton ültek volna navigátorával, Bunkoczi Lászlóval.

részletek

Takarékon, de versenyben a Qualisport Racing

Takarékon ketyeget a Scania Qualisport Torpedo az Africa Eco Race nyolcadik szelektív szakaszán, de a Kovács Miklós, Ács László, Czeglédi Péter trió az előző két nap gyötrelmei után problémáktól mentesen teljesítette a 425 kilométer hosszú szelektív szakaszt a mauritániai Tiwilit és Azougui között.

részletek

Qualisport: Mauritánia egyelőre nem irgalmaz

Nem sikerült megszabadulnia a technikai problémáktól a Qualisport Racing gárdájának az Africa Eco Race hetedik versenynapján: ennek eredménye, hogy a Twilit környékén futott hurokszakaszt is félbe kellett szakítania a Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László triónak, jó hír azonban, hogy a különítmény egy lépéssel közelebb került a rejtélyes gond forrásának feltárásához.

részletek

Kegyetlen kezdés Mauritániában

Sokkolta a technika ördöge a Qualisport Racing kamionos formációját a 2017-es Africa Eco Race hatodik versenynapján: az első mauritániai szakasz mindössze 8 kilométeren át tartott a Scania-triónak, a Torpedóban ugyanis váratlanul megadta magát a pihenőnapon beszerelt turbófeltöltő. Kovács Miklós és gárdája emiatt félbeszakította a hatodik szakaszt.

részletek

Csak szerencsével verhető a Peugeot a Dakaron

Mikko Hirvonen hátránya már negyven perc és szerinte tempóban is csak a technikás részeken lenne esélye - a riválisok balszerencséjében azért még bízhat a Mini finn pilótája.

részletek

Africa Race: Homokdűne, kiszáradt folyómeder, kősivatag

Azt ígérték: a szerdai lesz az egyik legfárasztóbb nap az Africa Race-en. Nos, alaposan el is fáradtak a versenyzők, de akadtak olyanok, akiknek kisebb gondjuk is nagyobb volt a fáradtságnál este a táborban. Az „étlapon” szerepelt homokdűne, kiszáradt folyómeder, kősivatag – minden, mi szem-szájnak ingere. És persze, a technika ördöge is akcióba lendült...

részletek
Olvastad már?