DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Tereprali

Bemutatta új Dakar-autóját a Dacia

Nasszer Al-Attiyah, Sebastien Loeb és Cristina Gutierrez új autója a Sandrider nevet kapta.

Bemutatta új Dakar-autóját a Dacia: a sivatagi terepraliba 2025-től beszálló gyártó Sandrider névre keresztelte új fegyverét, amelyet az utóbbi években három dobogót szerző Prodrive gyárt és készíti fel.

A bejelentés szerint az autó alapja marad a Prodrive jelenleg is futó Hunterje, viszont kap egy új háromliteres V6-os motort, amit szintetikus üzemanyaggal hajtanak majd, módosítják a sebességváltó végáttételét, megújulnak a fékek, és nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy jobb legyen a kilátás az autóból, mert a Hunter esetében ez nem ment könnyen.

A csapatot Tiphanie Isnard irányítja majd, Philip Dunabin a technikai igazgató, és az is kiderült, hogy 2025-ben nemcsak a Dakaron vesznek részt, hanem a teljes tereprali-világbajnokságon rajthoz állnak.

Az autókat a korábban bejelentettek értelmében Sebastien Loeb, Cristina Gutierrez, és a Dakar történetének második legsikeresebb autóversenyzője, Nasszer Al-Attityah vezeti majd, bár utóbbi idő előtt fejezte be az idei Dakart, és nem vált el túl jó hangulatban a Prodrive-tól.

daciasandrider_100



daciasandrider_101

daciasandrider_102

daciasandrider_103

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: