Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. február 23. péntek

AzerbajdzsániNagydíj

Nagy F1-es szezonértékelő – Az év versenye

Az egyik legjobban várt kategóriánk következik, amelyben a szezon legjobb futamait választjuk meg. Idén egy nagydíj igazán kiemelkedett a többi közül, éppen ezért viszont az üldözőboly egészen kiszámíthatatlan volt.

részletek

Todt megbocsátott Vettelnek a bakui incidensért

Amikor a népharag a Ferrari-pilótára zúdult júniusban, az FIA elnöke példát szeretett volna statuálni azzal, hogy kemény büntetésben részesíti őt, ám az idő az ő szívét is meglágyította.

részletek

Hamilton figyelmeztette Vettelt Bakuban

A világbajnoki címért harcoló riválisok egyetlen komolyabb incidensét az Azerbajdzsáni Nagydíj hozta el - a Mercedes pilótája a verseny után történtekről vallott egy friss videointerjúban.

részletek

Vettel: Egyetlen hibát követtem el idén

A Ferrari-elnök kritikus megszólalására válaszolva Sebastian Vettel elismerte, a csapat versenyzői is felelősek a meghiúsult bajnokságért. Bakut nagy hibájának tartja, de „a többi belefért”, vélekedik.

részletek

Drasztikusan csökkent az előzések száma

Sajnos a számok magukért beszélnek, a statisztika megmutatja, hogy tavalyhoz képest látványosan csökkent az előzések száma. Így is van három pálya, ami növekedést mutatott, de döntő többségében nem ez a helyzet.

részletek

„Vettel bocsánatkérése egyszerűen nem elég”

Súlyosabb büntetést érdemelt volna bakui tettéért a német: így vélekedik a korábbi F1-es, Mark Blundell, aki szerint a fiatalok egy szörnyen rossz példából vonják le a tanulságot.

részletek

Az Azerbajdzsáni Nagydíjat is újjáalkották

Egy játékos az F1 2016-tal, birkatürelemmel modellezte a bakui verseny menetét és fontos eseményeit a Vettel-Hamilton incidenstől Ricciardo döntő előzéséig. Épp csak a cipőzés maradt el.

részletek

A Mercedes elfogadja az FIA döntését

Bár a csapat rajongóinak nagy részét felháborította, hogy Vettel nem kapott komoly büntetést, Toto Wolff szokás szerint diplomatikus. Elmondása szerint továbbra is jelen van a közös tisztelet a Ferrarival.

részletek

Ezzel a levéllel kér tőled bocsánatot Sebastian Vettel

Sebastian Vettel és az FIA párizsi megállapodásának része volt az is, hogy a német írásban kérjen elnézést a rajongóktól a Bakuban Lewis Hamilton ellen bemutatott sportszerűtlen viselkedése miatt. Megérkezett a levél.

részletek

Továbbra sincs retorzió a Force Indiánál

A szárnyaló kiscsapat pontokat és talán dobogókat veszített az egyre inkább rivalizáló versenyzők miatt. A harc azonban továbbra is szabad, csak elbeszélgettek Perezzel és Oconnal.

részletek

Ma tárgyalják Vettel bakui ügyét

Épp születésnapján vizsgálja felül az FIA Sebastian Vettel azerbajdzsáni esetét. A kezükben a döntés a szigorúbb büntetésről vagy a nemzetközi bíróság elé idézésről.

részletek

Hamilton: Ezt csináltam pontosan a safety car mögött

Egy nyilatkozatban Lewis Hamilton lépésről lépésre elmagyarázta, mit és miért tett a biztonsági autós fázisban Bakuban: ezért nem kapott büntetést a Vettellel való affér során.

részletek
Olvastad már?