DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

„Egész versenyen az ütközés határán táncoltam” – Sainz

A Ferrari spanyol pilótája gyenge hétvégét teljesített Azerbajdzsánban, a futamon pedig saját bevallása szerint többször is közel került a bakui falakhoz.

Már a szombati sprintszétlövést követően is a kármentést tette meg első számú céljának Bakuban Carlos Sainz, a spanyol pilóta teljesítménye pedig vasárnapra sem változott számottevően, hiszen míg Charles Leclerc a Ferrari első szezonbéli dobogóját ünnepelhette az Azerbajdzsáni GP-n, addig Sainz egy csendes futamot követően csupán az ötödik helyen végzett, 24 másodperccel csapattársa mögött befutva. A tavalyi silverstone-i futamgyőztes azonban a leintést követően elárulta, hogy csupán kívülről nézve lehetett unalmasnak titulálni versenyét.



„Látva, hogy Fernando hol végzett, valószínűleg mindenképp előttem ért volna célba. Nem ért minket újdonság, a közepes keveréken az első etapban úgy tűnt, hogy sikerült találnom némi tempót, de amint feltettük a kemény gumikat, azonnal visszatértek a nehézségeim, szóval csak az ötödik hely bebiztosítása volt a célom” – idézi Sainzt a RaceFans.net, a Ferrari versenyzője pedig azt is elismerte, hogy a szűk bakui utcákon végig pengeélen táncolt, ami az ütközést illeti.

„Folyamatosan az ütközés határán billegtem, vagy épp úgy éreztem, hogy elveszítem az autót. Nagyon hosszú futam volt, különösen mentálisan a sok szenvedés miatt. Biztos vagyok benne, hogy kiderítjük, miért alakult így a hétvége, aztán pedig Miamiban újra formába lendülünk. Bizonyos szempontból nézve örülök, hogy hamar jön a következő verseny, mert így gyorsan magam mögött tudhatom ezt a hétvégét, másfelől viszont több időre lenne szükségem, de korábban is volt már rá példa, hogy néhány nap alatt helyretettük a dolgokat, szóval Miami előtt is ezt várom” – zárta a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: