DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 22. vasárnap
F1

Leclerc: Futamon lehetetlen előttük maradni

A Red Bull másik ligában van, mondja a monacói, aki számára a maximum a harmadik hely volt Azerbajdzsánban. Vasseur szerint a csapat elégedett lehet: a győzelem jelenleg nem opció.

Időmérős tarolása után a Ferrari első 2023-as dobogóját is megszerezte Charles Leclerc – az egykörös tempóval azonban nem volt összhangban a versenytempó, a monacói a 6. körben már csak a két Red Bull mögött haladt, a nagydíj végén pedig Fernando Alonso fenyegette a harmadik helyet.

„A Red Bull másik ligában van, amikor eljön a futam ideje. Nagyon jó kvalifikációs körrel sikerült az élre kerülnünk, de 51 körön keresztül nem lett volna lehetséges ott maradni, annyival több versenytempójuk van, mint nekünk” – beszélt a Red Bullokról a leintés után parc fermében nyilatkozó Leclerc, aki 21 másodpercet kapott a nyertes Sergio Pereztől.



„Ahogy tegnap is mondtam már, találtak valamit, amit mi még nem. Az érzet kicsit jobb, de amikor látjuk a különbséget – márpedig biztos, hogy ha ekkora a különbség, akkor nincs beleadva száz százalék –, akkor nem igazán tudjuk, mennyire sikerült felzárkóznunk.”

Átlátott Alonso tervén

„Az Aston Martin is nagyon gyors volt, tehát vár még ránk munka. Fernando nyomta, de az elejétől fogva tudtam, mire játszik, mert ő rendszeresen spórol az elején a gumikkal, hogy nyomhassa a végén. A vége szorosan alakult, de ma ez nem volt elég Fernandónak” – beszélt Alonso felzárkózásáról Leclerc, aki nem csupán szezonja, de egyben első bakui dobogóját szerezte a pályán elért három pole-pozíció (plusz a szombati sprint rajtelsősége) után.

Vasseur győzni akar, de ez nem opció

A Red Bullhoz viszonyított lemaradás után a csapatfőnök elégedetten summázta a bakui hétvégét: az Aston Martin és a Mercedes után végre ők is pódiumra álltak.

„Összességében jó eredmény a pole-pozíció és mai dobogó. A csapat motivációja mindig fontos, és a pozitívumokat kell magunkkal vinni” – nyilatkozta a Sky Sports stábjának Frederic Vassuer. „Az egykörös tempó megvan, most pedig hosszú etapon kell javítanunk. Tanulnunk kell ebből a versenyből. Győzni akarunk, de ez nem opció. Nagyon nehéz harcolni, legalábbis Bakuban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: