DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 22. vasárnap
F1

„Kontrolláltam Maxot” – Perez boldog a győzelme után

A Red Bull mexikói F1-es pilótája szerint ő már két és fél futamot nyert Bakuban, és már az első etapban is ő volt a gyorsabb, nem Verstappen.

Rendkívül meggyőző teljesítménnyel nyerte meg az Azerbajdzsáni Nagydíjat Sergio Perez: a Red Bull mexikóija mrá ott volt Max Verstappen hátsó szárnyán, amikor a hollandot kihívták előle a bokszba, szerencséje volt a biztonsági autóval, de utána egy az egyben megőrizte a vezetését, és gyorsabbnak bizonyult a világbajnoknál. Idei második győzelme után érthetően elégedetten értékelt:

f1perezredbull



„Két és felet!” – mondta mosolyogva arra, hogy ő az első, aki két F1-es futamot is megnyert a bakui utcai pályán, utalva a tegnapi sprintgyőzelmére is.

„DRS-távolságban tudtam maradni az első etapban is, nyomás alatt tudtam tartani Maxot, mertnem kopott annyira a gumim. Már akkor is jól nézett ki a helyzet, amikor jött a biztonsági autó, aztán a kemény gumikon megnyertem a futamot. Nagyon szoros volt köztünk a csata, a maximumot adtuk ki magunkból, végig hajtottuk egymást Maxszal, néha mindketten neki is koccantunk a falnak, egyszer szerencsés is voltam egy ilyen esetben. De végül sikerült kontroll alatt tartanom őt” – értékelt boldogan a mexikói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: