DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Norrisnak nagyon hosszú volt a futam

A McLaren versenyzőjének nagyon lassan teltek a bakui körök, de elégedett a kilencedik hellyel. Bízik benne, hogy a fejlesztések még jobban működnek majd.

Lando Norris a kilencedik helyen fejezte be az Azerbajdzsáni Nagydíjat, amellyel ő követte elsőként a Red Bull-Ferrari-Aston-Mercedes négyest. A brit nagyon hosszúnak érezte a versenyt, ugyanis meggyűlt a baja a szinte teljes versenytávot egy gumikeveréken teljesítő Esteban Ocon-Nico Hülkenberg párossal.

A McLaren pilótája éppen a biztonsági autós fázis előtt jött ki kerékcserére: „Nem volt szerencsénk, a biztonsági autó egy körrel a bokszkiállásunk után jött ki, így nem igazán vesztettünk tényleges pozíciókat, csak Hülkenberg és Ocon két autója került elénk, de nekik még meg kellett állniuk” – mondta a Sky Sports F1-nek a futam után Norris.

„Hosszú verseny volt, már 20 kör után reméltem, hogy vége” – folytatta a brit, aki végül a 45. körben előzte meg az említett Haas-pilótát, és az utolsó körben került a francia elé, aki akkor hajtotta végre kötelező bokszkiállását. Norris azt is elmondta, hogy valószínűleg akkor sem járt volna jobban, ha hamarabb eléjük kerül, mert az első négy csapat nagyon elhúzott tőlük.



„Szóval egy kicsit a saját versenyünket futottuk a tempó miatt, de sikerült pontot szerezni, aminél jobbat nem kívánhattunk volna mára, úgyhogy ezzel kell boldognak lennem” – mondta Norris, akit a hétvégére hozott fejlesztések is segítettek Bakuban.

Az egyenesben továbbra is gondja van a McLarennek

„Az egyenesbéli sebességünk még mindig sokkoló, ami egy olyan napon, mint a mai, szinte lehetetlenné teszi az előzéseket” – folytatta a brit a téma kapcsán. A 23 éves versenyző szerint ezt a problémát a kanyarokban sem tudják kompenzálni, mert ott sem gyorsabbak.

Norris – aki a mai helyezéséhez hasonlóan a kilencedik helyen áll az egyéni pontversenyben – abban bízik, hogy Miami más lesz a jövő héten, és addigra még jobban megérthetik az új fejlesztéseiket, sőt, úgy látja, hogy ott jobban is fognak működni ezek az új elemek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: