DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
WTCR

Óriási baleset és Coronel-győzelem a 2. futamon

Harcos futamon, Guerrieri megelőzésével négy év óta első sikerét aratta a népszerű holland. Girolami hatalmasat bukott az utolsó körben, a zengős Azcona nagy felzárkózással ötödik lett.

Nestor Girolami kezdhette meg a pole-pozícióból a szlovák WTCR-hétvége második – fordított rajtrácsos – futamát, ráadásul kényelmesebb helyzetben volt rajtnál, mivel egyedül állhatott fel az első sorba. Percekkel a futam előtt Luca Filippi Alfa Romeóját letolták a második rajtkockából kuplungmeghibásodás miatt – csapattársa, a Santiago Urrutia mögül negyedik helyről induló Jean-Karl Vernay előtt vált teljesen tisztává a terep.

Nagy volt a tülekedés az első körben a már felszáradt Slovakia Ringen, többen a pályáról is kikényszerültek. Az ötödik rajtkockából Esteban Guerrieri vette át a vezetést a kavalkádban, Urrutia a kavicságyba szorult és a mezőny legvégére esett vissza. Az argentin mögött a hetedik helyről Tom Coronel és hatodikról Gilles Magnus lépett elő második-harmadiknak, Girolami a negyedik pozícióba szorult vissza.



Hátrébb összeütközött Gabriele Tarquini és Tassi Attila: a Hyundai és Honda a kavicsban rekedt, ezért már a nyitókörben szükség volt a biztonsági autóra. Az 5. körben, az újraindításnál mindjárt újabb ütközés történt, most Nathanael Berthon kötött ki a kavicságyban Yvan Mullerrel ütközve.

Hátrébb zengős előzte Michelisz Norbertet, a nagy felzárkózást produkáló Mikel Azcona vette el a hetedik pozíciót a címvédőtől, míg az élen Coronel szorongatta Guerrierit. A 8. körben jött a támadás: a holland az utolsó kanyarkombinációban megpöcköléssel előzte meg Guerrierit, a lendületet vesztett Honda mellett pedig Magnus is elment.

Az utolsó körben óriási baleset történt: Girolami és Vernay akadt össze az egyenesben, a Honda pedig a szalagkorlátba rohant hatalmas sebességgel. Girolami autója a levegőbe emelkedett és rommá tört, nagy megkönnyebbülés, hogy az argentin sértetlenül szállt ki az autóból.

A baleset beárnyékolta Coronel 2016 óta első győzelmét – a WTCR-korszakban még dobogóra sem állt – az első pódiumát szerző Magnus és Guerrieri előtt. Vernay negyedik lett, a nagy felzárkózó, Azcona ötödikként ért célba. Michelisz Norbert hetedik helyet szerzett, Boldizs Bence is pontokat gyűjtött 14. helyezettként.

A 2. futam eredménye:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: