DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
WTCC

Michelisz megmagyarázta hibáját

Felemásan alakult a makaói hétvége első versenye Honda számára, hiszen amíg Ryo Michigami első dobogóját szerezte a WTCC-ben, addig Michelisz Norbert és Esteban Guerrieri is balesetbe keveredett.

Másfél körrel a nyitófutam leintése előtt Michelisz Norbert tőle ritkán látott hibát vétett Makaóban: az ötödik helyen haladva, vb-riválisát, Thed Björköt üldözve elvétette az egyik kanyart, és a falnak csapódott. A magyar pilóta Hondája eltorlaszolta az utat, egyedül Nestor Girolami tudta átpaszírozni magát a romhalmazon, a Civicbe pedig Michelisz csapattársa, a Tiago Monteirót helyettesítő Esteban Guerrieri is belerongyolt, így komoly károk keletkeztek az autókban.



„Nyolcadikként indultam, és ötödikként rangsoroltak egy olyan pályán, ahol nehéz az előzés, így az eredmény rendben van” – idézte a magyar versenyzőt a Honda sajtóközleménye. „Viszont a körülmények frusztrálóak: hibáztam, balesetet szenvedtem, és elzártam a pályát, ráadásul Esteban jött mögöttem, így az ő autója is megsérült.”

„Abban a kanyarban mindig próbáltam távolabb maradni a csúcsponttól, mert poros, most viszont nekimentem, megsérült a kormánymű és a falnak csapódtam. Ugyanannyi pontot szereztem, mintha befejeztem volna a versenyt, ami rendben van. Ha az autó megjavítható, holnap vissza fogok vágni” – tette hozzá Michelisz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: