DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WTCC

Eldőlt: Monteiro Makaóban sem indul

A Honda hivatalos közleményben tudatta, hogy a portugál még mindig nem épült fel teljesen, a következő futamon sem segítheti csapatát - ezúttal is Guerrieri száll be Michelisz mellé.

Közleményben jelentette be a Honda WTCC-csapata, hogy Tiago Monteiro továbbra sem épült fel teljesen korábbi sérüléséből, így a következő hétvégén Makaóban megrendezésre kerülő futamon sem tud részt venni. A portugál pilóta Kínában és Japánban sem indulhatott már, így elvesztette vezető helyét a pontversenyben és már csak a negyedik helyen áll.

"Borzasztóan csalódott vagyok, hogy megint nem lesz esélyem folytatni a világbajnoki címért zajló csatámat. Makaó a világ egyik legnagyobb kihívást jelentő pályája és nagyon szeretek rajta versenyezni. Jól érzem magam, képesnek tartom magam a visszatérésre, virtuálisan már ugyanott tartok, mint a balesetem előtt. Azonban egy esetleges második ütközés olyan kockázatot jelentene, hogy még várnom kell" - nyilatkozta Monteiro.

monteiro



"Nem kezdek el megint arról beszélni, hogy hogyan érzem magam amiatt, hogy látom elillanni a világbajnoki reményeimet. Nem tehetek mást, mint hogy keményen edzek és megcélzom a katari visszatérést, hogy segítsek a Hondának megszerezni a világbajnoki címet" - tette hozzá Michelisz Norbert csapattársa.

A Honda egyúttal azt is bejelentette, hogy Monteirót ismét az argentin Esteban Guerrieri helyettesíti Makaóban, aki legutóbb Japánban dobogós helyezéssel mutatkozott be a csapatban.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: