DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WTCC

Hivatalos: Lesz Lada a WTCC-ben!

Hosszú ideje beszéltek róla, most végre hivatalossá vált: két Lada Vestát privát nevezőként láthatunk viszont a WTCC-ben idén, az egyiket ráadásul egy négyszeres világbajnok unokaöccse vezeti majd!

A Lada gyári csapata lassú, de folyamatos fejlődést követően a tavaly szezon végén kiszállt a WTCC-ből, s körülbelül azóta lehet hallani olyan híreket, melyek szerint a Vesták privát autóként az idei bajnokságban is részt vesznek majd. Most vált hivatalossá, hogy legalább két Lada tényleg ott lesz a 2017-es rajtrácson, ami azért is jó hír (vagy talán össze is függ vele?), mert az előzetes tervekkel ellentétben mégsem vezetik be a WTCC2-es kategóriát.

A francia RC Motorsport ugyanis két Vestával vesz majd részt az idei bajnokságban, melyek egyikét Yvan Muller unokaöccse, Yann Ehrlacher vezeti majd, aki pénteken Magny-Cours-ban már tesztelte is a versenygépet – a 20 esztendős versenyző tavaly nagybátyja csapatával versenyzett az ELMS-ben, míg édesanyja, a négyszeres világbajnok nővére maga is versenyző volt, még az Indy Lightsban is szerepelt, sőt egy ízben Le Mans-ban is rajthoz állt.

rc-vesta



„Fantasztikus lehetőség ez a számomra, el sem hiszem, hogy megtörténi. Lenyűgözött az autó a tesztelés során, s maga a csapat is nagyon keményen dolgozott. Rengeteget kell tanulnom, de az segíteni fog, hogy a csapat rendelkezésére áll kellő WTCC-tapasztalat” – utalt az ifjú pilóta arra, hogy az autókkal együtt több szakember is érkezett a Lada megszűnt programjától az RC Motorsporthoz.

A csapat második versenyzőjét még nem jelentették be, az viszont már biztos, hogy Ehrlacher nagybátyjához hasonlóan 68-as számmal versenyez majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: