DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WTCC

Zengő Zoltán: Süt a nap és megy az autónk - mi kell még?

Minden magyar kedvenc WTCC-csapatának első embere fáradtan, de annál nagyobb szenvedéllyel mesélte a Formula.hu-nak, hogy milyen megpróbáltatásokon ment keresztül gárdája az elmúlt héten.

„Mennyire volt zsúfolt az elmúlt egy hét???” - kérdezett vissza Zengő Zoltán, némi szarkazmussal a hangjában, amikor arról érdeklődtünk tőle, hogy hogyan telt a szlovákiai tűzeset óta eltelt néhány nap. Ficza Ferenc első slovakiaringi futamának füstölő autója vetett véget, a gárda pedig éjt nappallá téve dolgozott azon, hogy a hazai hétvégére helyre rakja a méregzöld Civicet.

„Nem éreztem, hogy egy hét telt el, csak néhány órának tűnt az egész” - mondta nekünk a csapatfőnök. „Kőkeményen dolgoztunk, ezért pedig nagyon nagy tisztelet illeti a csapatot. Nem is tudom, hogy voltak erre képesek, ilyet csak a magyarok tudnak csinálni. Óriási köszönet a csapatnak, négyen-öten rengeteget dolgoztak az autón, a fényezőnk azonnal eldobott mindent, hogy átfesse az autónkat. Egy másik kollégánk, aki folyamatosan megy alkatrészekért, egyből útnak indult Olaszországba - nagyon komoly logisztikai feladat volt ezt a gépet összerakni.”

zengo_hung_mur



A csapatvezető később kitért a pénteki napra is: „Nem mentünk jó, mert teljesen szét kellett szedni az autót és összerakni azt - ez afféle próbafutam, egy shakedown volt a részünkről. Nagyon fáradtak vagyunk, a srácok hajnali háromkor feküdtek le, és fél nyolckor már kint voltak a pályán. Én haza sem tudtam menni, de megérte, hiszen nagyszerű érzés volt látni, hogy megy az autónk.”

„Reggel közbejött egy kábelprobléma, én pedig azt hittem mindennek vége, hiszen ha nincs másik köteged, akkor annyi neki - de kiderült, hogy csak a csatlakozóval volt valami gubanc. Remélem, hogy holnap normális edzéseket tudunk majd menni, de lényeg, hogy kigurultunk a pályára - süt a nap, megy az autónk, mi kell még?” - tette hozzá Zengő Zoltán a hungaroringi paddockban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: