DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
WTCC

Michelisz már ősszel aláírt a gyári Hondához?

Sajtóhírek biztos tényként számolnak be arról, hogy Michelisz Norbert jövőre a JAS-nál, a WTCC gyári Honda-csapatánál folytatja a Zengő Motorsport helyett. Állítólag már novemberben aláírt velük.

Michelisz Norbert 2016-os ülésének sorsa izgatja legjobban a magyar motorsportéletet: hosszú hónapok óta közbeszéd tárgya, hogy a versenyző a jövőben a gyári JAS Motorsportnál folytathatja – amire már egy évvel korábban lett volna lehetősége, de akkor a Zengő Motorsportnál maradt –, ennek valószínűsége pedig egészen magasra nőtt, miután közölték Gabriele Tarquini távozását a csapattól. A veterán olasz maga is Micheliszt jelölte meg esélyesként saját utódjának. Azóta a világbajnok Rob Huff neve is szóba jött, de egy harmadik autóban.



A hivatalos bejelentésre továbbra is várni kell, de a blikk.hu francia és olasz szakoldalakra hivatkozva (akik a JAS Motorsport forrásaira hivatkoztak), arról számolt be, hogy Michelisz átköltözése a gyári csapathoz biztos tény, valamint a versenyző már novemberben aláírta szerződését a gárdával.

A lap felkereste Michelisz Norbertet is, aki természetesen az értesülést nem kommentálta, de a négyszeres futamgyőztes azt elárulta, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan januárban vezetni fogja a Honda új autóját, a Jerezben megrendezett hónap közepi gyári teszten. A bejelentést a JAS tesztidőszak végén teheti meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: