DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
WTCC

Az év beugrása: Al-Attiyah a WTCC-ben!

Olimpiai érmessel és kétszeres Dakar-győztessel erősödik a WTCC mezőnye a katari szezonzárón. A sorozat első villanyfényes versenyén nem más ejti meg debütálását, mint Nasser Al-Attiyah.

Egy igazán meglepő bejelentéssel rukkolt elő a WTCC: a sorozat november 26-27-i szezonzárója nem csak amiatt lesz különleges, mert a Túraautó-világbajnokság mezőnye első alkalommal teljesít éjszakai versenyeket, hanem azért is, mert a megszokott arcokhoz egy világhírű és sikeres beugró csatlakozik.

Al-Attiyah nevét elsősorban a Dakar Rali évtizedes résztvevőjeként, és 2011-es, valamint idei autós győzteseként ismeri a világ, de a 44 éves katari idén a WRC futamainak nagyobb részén is ott volt, emellett pedig már 11. alkalommal húzta be az FIA Közel-Keleti Rali Bajnokságának címét.

Nasser_Al-Attiyah_portrait_photo_02_photo_MINI_Motorsport_Communications



De Katar egyik legismertebb sportolója nem csak a technikai szakágban jeleskedik, hanem mindemellett profi sportlövő is: a 2012-es londoni olimpián a dobogó harmadik fokára állhatott fel a koronglövészetben.

Al-Attiyah pedig most egy újabb, számára eddig teljesen ismeretlen terepet is meghódít, hiszen meghívást kapott hazája első WTCC-hétvégéjére, ahol a losaili pályán Campos Chevrolet-jét vezeti majd, azaz Hugo Valente és John Filippi csapattársa lesz.

„Igaz megtiszteltetés lesz, hogy a hazámat, Katart képviselhetem, amikor a WTCC első alkalommal hozzánk látogat. Katar már évek óta sikeresen látja vendégül a MotoGP mezőnyét, és az ország hírnevét csak tovább öregbíti, hogy most egy FIA világbajnokságot is fogadhat” - nyilatkozta a bejelentés alkalmával a versenyző.

„Már akkor is büszke voltam, amikor meghallottam, hogy a WTCC az országunkba jön, de most még büszkébben mondhatom, hogy én is részese leszek az eseményeknek. Persze tudom, hogy rengeteget kell tanulnom a sorozatról, hiszen nem sok pályaversenyen vettem eddig részt, pláne nem elsőkerék-meghajtású autóval. Noha szeretnék versenyképes is lenni, de a célom mégis más lesz, mint a riválisaimé. A Közel-Kelet motorsportjának nagykövete vagyok, és mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy tovább fényesítsem Katar csillagát a motorsport világtérképén.”

A Campostól nem szokatlan, hogy időnként kiadja tartalékon lévő harmadik autóját a hasonló beugrók számára. Mato Homola révén így volt hazai versenyző a mezőnyben a Slovakia Ringen, a thaiföldi fordulón pedig Tin Sritrai is ezzel a Chevrolet-vel debütálhat majd közönsége előtt. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: