DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
WTCC

Zengő Motorsport: Nagyon nehéz lesz!

Norbi jóslata bejött, csúnyán megléptek a többiek, két szabadedzés után, Tarquni a legjobb hondás a 11. helyen, a négy gyári Citroen közül egyedül Ma, vagyis a hazai versenyző emlékeztetett a francia márka verhetetlenségére. A 60 kg minusz "jól működik" a Chevikben és a Ladákban. Főállásban kullogunk a 14. helyen.

Ennél már csak az rémesebb, hogy közel két másodperc érkezett a nyakunkba, a differencia megrázó. Csinghua Ma  a csapattársainak is adott egy másodpercet.Ez utóbbi nagyon úgy tűnik mint egy jól szervezett marketing akció. Inkább betették mind a négy motort a kínai autójába, csak legyen villantás, amiért ma még sokan kimozdulhatnak az időmérőre.

Zengő_Kína



Az első edzésen is Ma szólózott az élen, Norbi a hetedik lett, itt még élt a remény, legalább a középmezőnyt uralhatjuk, de nem. Két akkora egyenes van a pályán, hogy egész évben nem mennek egyenesen annyit mint itt. Itt aztán élet-halál kérdés a motorerő, és abban tudjuk, hogy finoman fogalmazva vannak tartalékok.

Jelenleg mindenki azon dolgozik a csapatnál, hogy legalább a legjobb tízbe bejussunk, ez most elég reménytelennnek tűnik, de hamarosan tiszta víz kerül a pohárba.

Hajrá Norbi! 8:30-kor kezdődik az időmérő. (Frissítve: azóta kiderült, hogy vasárnapra tolták a kvalifikációt.)

Készültek riportok is, de sajnos nem tudjuk hazaküldeni azokat, a bénára korlátozott net miatt. Vicc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: